AK Parti Grup Başkan Vekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, hükümetin yürüttüğü çözüm sürecini milletin de onayladığını belirterek, "Milletimiz kimin ne dediğini çok iyi anlıyor. Bu tür dezenformasyonlara, yanlış bilgilendirmelere de prim vermiyor, o yüzden oylarımız artıyor"dedi.
Ünal, memleketi Kahramanmaraş'ta görev yapan basın mensuplarını ziyaret ederek, istişarelerde bulundu. AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Merkez İlçe Başkanı Necati Okay'ın da katıldığı ziyaretlerde, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Ünal, çözüm sürecinin nihai hedefinin terörü ve akan kanı sonlandırmak olduğunu söyledi. Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmesi için terörün ortadan kaldırılması gerektiğini dile getiren Ünal, bu durumun vatandaş nezdinde de destek gördüğünü işaret etti. Başbakan Erdoğan'ın "Biz milletimizin onaylamadığı hiçbir şeyin yanında olmayız" sözlerini de hatırlatan Ünal, şöyle konuştu:
"Her ne kadar şu anda birtakım dezenformasyon faaliyetleri yürütülse de, bir takım hakikatleri çarpıtmaya kalksalar da örneğin bayrağımızla ilgili, İstiklal Marşıyla ilgili, Türklükle ilgili söyledikleri hiçbir şeyin ne aslı var ne astarı var. Şimdi şöyle bir şey olabilir mi "efendim Türklüğü yok edecekler." Türklüğü kim yok edebilir. Böyle bir şey olabilir mi? Yani bu topraklarda bu kadar ret, inkar ve asimilasyon politikasına rağmen Kürtlük kaybolmadı da, özgürlük ve eşitlik ortamında, eşit vatandaşlık temelinde, demokratik bir toplum yapısı oluşturulduğunda Türklük mü kaybolacak? Yani binlerce yıllık tarihi olan, geleneği kültürü medeniyeti olan bir yapı nasıl kaybolacak. Böyle bir şey olabilir mi? Bunu kim kaybedebilir? Böyle bir şey olamaz. Ayrıca bunların Türklükle ilgili korktuğu şey şu, Türklük dediğimiz tarihsel ve sosyolojik bir şeydir. Bir millet olmanın, beraber yaşamanın, Çanakkale ruhunun bir bayrakta kendisini bulmasıdır. Şimdi bunlar neyi söylüyorlar. Bunlar bir etnik kimliğin içerisine ırk ifadesine sığdırmaya çalıştıkları, kendi inancından, kendi kültüründen, tarihsel değerlerinden uzaklaştırdıkları ve siyasi olarak inşa ettikleri bir Türklükten bahsediyorlar. Yani bir diğerinden kendisini üstün gören bir Türklükten bahsediyorlar. Biz tarihsel ve sosyolojik büyük bir gelenekten bahsediyoruz Türklük dediğimiz zaman. Dolayısıyla milletimiz kimin ne dediğini çok iyi anlıyor. Bu tür dezenformasyonlara yanlış bilgilendirmelere de prim vermiyor, o yüzden oylarımız artıyor. O yüzden milletimize güveniyoruz ve her kamuoyu yoklamasında ve her seçimde biz oylarımızı artırarak, milletin bize olan güvenini her seferinde yeniden tescil ederek yolumuza devam ediyoruz."
"ANAYASA KONUSUNDA MİLLETİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"
Ünal, anayasa komisyonunun çalışmalarına ilişkin yöneltilen bir soruya ise "Anayasa uzlaşma komisyonundan bir taslak metin çıkması önemli" yanıtını verdi. Komisyonun 2012 yılı sonuna kadar çalışmalarını tamamlayamadığı için sürenin uzatıldığını anımsatan Ünal, şunları kaydetti:
"Meclis başkanı genel başkanlarla görüşerek süreyi uzattı. Bu süre içerisinde de eğer bir taslak ortaya çıkmazsa tekrardan meclis başkanı görüşmelerini yaparak siyasi partileri en azından yeni anayasayla ilgili taslak önerilerini alıp, bunun üzerinde bir çalışma yapacaktır. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan bir taslak metin çıkması önemli. Şu açıdan önemli. Eğer buradan bir anayasa metni ortaya çıkmazsa bu uluslar arası alanda Türk siyasetinin bir anayasa hazırlayamadığı anlamına gelir. O yüzden biz AK Parti olarak TBMM'nin, Türkiye Siyasetinin bir anayasa taslak metni çıkarması gerekliliğine inanıyoruz. Eğer buradan bir şey çıkmazsa biz AK Parti olarak milletimize verdiğimiz sözü yerine getirmek için tabi ki elimizden geleni yapacağız."
Ünal, bir uzlaşı ortamı oluştuğunda başkanlık sistemi konusunu "olmazsa olmazımız" anlayışı içerisinde değerlendirmeyeceklerini sözlerine ekledi. -
 
Editör: Haber Merkezi