banner479

Ünal: “Adayımız, milletimizin teveccühüne en uygun kişi olacak”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Partinin, Ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayını demokratik teamüller çerçevesinde belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

Ünal: “Adayımız, milletimizin teveccühüne en uygun kişi olacak”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Partinin, Ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayını demokratik teamüller çerçevesinde belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

28 Haziran 2014 Cumartesi 12:25
476 Okunma
  Ünal: “Adayımız, milletimizin teveccühüne en uygun kişi olacak”
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Partinin, Ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayını demokratik teamüller çerçevesinde belirlemeye çalıştıklarını söyledi.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti'nin, Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayını demokratik teamüller çerçevesinde belirlemeye çalıştıklarını söyledi. Ünal, “Milletimizin teveccühüne en uygun adayı aradık” dedi.

Türkiye 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyor. 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylar yavaş yavaş belli oluyor. Cumhurbaşkanlığına ilk aday MHP ve CHP'nin adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu oldu. Ak Parti ise adayını henüz açıklamadı. Cumhurbaşkanı adayının önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Aday belirleme sürecine ilişkin olarak değerlendirme yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçileceğini kaydetti. Mahir Ünal, bu çerçevede geniş tabana yayılmış bir istişare yöntemi uyguladıklarını hatırlattı. Milletvekillerinden imza toplamaya başladıklarını belirten Mahir Ünal, "Bizim de bir adayımız olacak. O aday için imza toplanmaya başlandı" şeklinde konuştu.  

AK Partinin Cumhurbaşkanı adayını demokratik temayüller içerinde istişare ederek belirlediğini vurgulayan Mahir Ünal, “Partimizin tüm kademeleri ile istişare ederek ve STK’lar ile görüşerek milletimizin teveccühüne en uygun adayı aradık. Delegelerimiz, teşkilatımız, il başkanlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimizin görüşlerini aldık. Tercihlerini dikkate alarak, demokrasinin doğası gereği istişare organlarımızı çalıştırdık. ‘Bu adayımız olacak, bu ismi belirledik sizde oy vereceksiniz’ gibi yaklaşımlar AK Parti’de hiç olmadı. Biz tüm bu istişare süreçlerinde teşkilat kademelerimize ve seçilmişlerimize ‘Kimi Cumhurbaşkanı görmek istersiniz?’ sorusunu yönelttik. Ardından da STK temsilcileri, sendikalar ile istişare halkasını genişleterek, adayımızı aradık.

Biz biliyoruz ki artık Cumhurbaşkanını halk seçecek, bu millet seçecek. Dolayısıyla teveccühü aranacak tek merci de halkımızın ta kendisidir” ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 28.06.2014 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373