Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince gerçekleştirilen Liselerarası Basketbol ve Voleybol turnuvaları sonar erdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nce organize edilen Liselerarası Basketbol Turnuvasına 11 okul voleybol turnuvasına ise 10 okul katıldı.

Müsabakalar sonunda basketbolda Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi 1. Olurken, Erdem Beyazıt Lisesi 2. İmam Hatip Lisesi ise 3. Oldu.

Voleybolda ise Kahramanmaraş Spor Lisesi 1., Karacasu Çok Programlı Lisesi 2. Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi ise 3. Oldu.

Dün oynanan final maçlarının ardından ödül töreni düzenlenerek dereceye giren okullara ödülleri ve kupaları takdim edildi.

Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde bir açıklama yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi başkanı Cevdet Kabakcı: “Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından olmak üzere 27 üniversiteden 100’ün üzerinde akademisyenin katılımı ile Maraş Sempozyumu gerçekleştirdik. Güneyin Kırkpınarı diye adlandırdığımız şehrimizde dev güreş takımlarının sporcularının güreştiği bir güreş turnuvası yaptık. Ayrıca bu yıl ilk olarak 6 ülkeden ve 6 şehirden olmak üzere 1. Uluslararası Halk Oyunları Gösterileri düzenliyoruz. Ayrıca ilçelerimizde de çeşitli etkinlikler düzenledik. Gençlerimizi spora teşvik etmek ve kurtuluş etkinliklerimize katılımlarını sağlamak amacıyla basketbol ve voleybol turnuvaları düzenledik. Bu turnuvalarda birinci olan takımlarımız Kayseri Erciyes’te tatil keyfi yaşayacaklar.

Etkinliklerimiz aynı şekilde 12 Şubat gününe kadar devam edecek ve 12 Şubat gününde de resmi geçit yapılacak. Bu vesile ile tüm halkımızı 12 Şubat Kurtuluş Bayramı kutlama etkinliklerine davet ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi