Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, kadınların "çözüm süreci"ne katkısının, erkeklerden daha fazla olacağını bildirdi.
Pakdil, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadına şiddetin olmadığı, kadın emeğinin ucuz iş gücü olarak kullanılmadığı ve kadın istismarının yaşanmadığı bir Türkiye görmek istediklerini belirtti.
Terörü ve suçu annelerin bitireceğini savunan Pakdil, şunları kaydetti:
"Eğitim anne dizinde başlar. Annenin her sözü çocuğun kişiliğine konan bir tuğladır. Annelerin çağrılarına, annelerin uyarılarına hiçbir evlat kayıtsız kalamaz. Günümüzde suç unsurun azalmasında, terörün bitmesinde annelerin yeri tartışılmaz derecede önemlidir. Gençlerin suçtan arındırılmasından terör olaylarına karışanların evlerine dönmesine kadar birçok alanda kadınlar önemli görevler üstlenebilir. Kadınların 'çözüm süreci'ne katkısı, erkeklerden daha fazla olacaktır. Anneler, bu konuda evlatlarına çağrı yapmalı ve huzurlu bir toplumun oluşmasında ağırlıklarını koymalıdırlar."
-Kadın milletvekili sayısının artması-
Pakdil, eğitimli bir annenin aile eğitiminde babadan daha etkin olduğunu belirterek, son yıllarda eğitime verilen önemle kız çocuklarının okuma oranlarının erkek çocuklarını yakaladığını ifade etti.
Türk Parlamenterler Birliği olarak kadın milletvekili sayısının artmasından da mutluluk duyduklarını dile getiren Pakdil, şunları kaydetti:
"1935 seçimlerinde meclise giren 18 kadın milletvekili, parlamentoda yüzde 4,4'lük bir oranla kadınları temsil ediyordu. 1990'lı yıllarda bu oran yüzde birlere kadar düşmüştü. Ancak 1999'da yüzde 4,2, 2002'de yüzde 4,4, 2007'de yüzde 9,1, 2011'de de yüzde 14 oranına yükseldi. Bu da son yıllarda kadınlarımızın devlet yönetimindeki yükselişinin bir işaretidir."
Editör: Haber Merkezi