Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Maarif Vakfı Kanunu Tasarısı'nın 7. maddesi hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alarak, tasarı hakkındaki görüşlerini anlattı.

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim beyannamemizde yer alsın almasın, ülkemizin, milletimizin hayrına olduğuna inandığımız her tasarıya destek verdik. Asgari ücretin artırılması, esnaflık yaparken emekli olup işine devam edenlerin ödedikleri sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması, işverenlere prim desteği, bazı askeri ve emniyet personelinin aylıklarındaki artışlar, cezai konularda uluslararası adli işbirliği yasası, veri yasası, insan hakları kurumu kurulması bunlardan bazılarıdır” diyen Tor, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Hükümetin, bugün ülkemizin en önemli meselesi olan, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletin birlik ve beraberliğine yönelen, Temmuz 2015 tarihinden günümüze kadar geçen süre içerisinde 600 cana kıyan terörün bir an önce önlenmesine yönelik getireceği her türlü tedbire de destek vereceğimizi defaatle beyan ettik.”

Vakıfların hayır amaçlı olarak kurulduğunu dile getiren Tor, “Vakıf denince hayır akla gelir. Tasarıyı okuyunca benim aklıma hayırlı bir iş gelmedi maalesef. Bu, paralel eğitim sistemi kurma gayretidir. Bu, ülke için hayırlı bir yaklaşım değildir. Her iktidara gelen paralel eğitim sistemi kurmaya kalkarsa, bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesine çıkması hayaldir. Vakıflar hayır için kurulur. Bugün görüyoruz ki hayır için değil, siyasi çıkar, iktidardan düştükten sonra da destekleyici kurumlar oluşturmak için kuruluyor. Gönül isterdi ki eğitim ve öğretim gibi en önemli alanda faaliyet gösterecek Maarif Vakfı Tasarısı'na da destek verelim. Göreceksiniz vakıf çok tartışma konusu olacaktır. Mütevelli heyetin on ikide 7'si düşünülerek oluşturulmuştur. Hükûmetler değişse bile atayabileceği en fazla üye sayısı 5'tir. Hükûmetler değişse bile vakfın kontrolünün AKP güdümünde olması amaçlandığı için daimî mütevelli heyet üye sayısı 7 olarak belirlenmiştir. Tekrar ediyorum: Bu doğru bir yaklaşım değildir. Ama şu bilinmelidir: Mahkeme kadıya mülk değildir, dönem değiştiğinde bu vakıf nasıl yasayla kurulduysa yasayla da gerekli değişiklikler yapılacak ve daimî mütevelli heyeti dâhil hepsi değiştirilecektir. Vakıf süreklilik ister. Bu şekilde Maarif Vakfı gelecekte birçok tartışmaya vesile olacaktır. Yaşaması uzun süreli olmayacaktır. Bu da ülke yararına olmayacaktır. Ülkemizin huzura ihtiyacı vardır. Her konuda parti menfaatiyle hareket etmek bu ülkeye huzur getirmemiştir, getirmeyecektir.

Editör: Haber Merkezi