Türkiye Elektrik Ticaret Anonim Şirketi (TETAŞ) Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya, Kocatepe Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Spor yaparken koşu bandında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden TETAŞ Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya (58) için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Eşi Çiğdem, oğlu Murathan ve kızları Esra, Elif ve Hilal Gökkaya başta olmak üzere Gökkaya ailesinin diğer fertleri, cenaze namazı öncesi tek tek taziyeleri kabul etti. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ile çok sayıda milletvekili ve Gökkaya'nın yakınları katıldı. Gözyaşları arasında cenaze aracına taşınan Gökkaya'nın naaşı, Gölbaşı Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

TANER YILDIZ, MESAİ ARKADAŞINI UĞURLADI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, mesai arkadaşı Hacı Duran Gökkaya'nın tabutunu cenaze aracına kadar omzunda taşıdı. Haberi aldığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la beraber yurt dışında bulunduğunu belirten Bakan Yıldız, "Mesai arkadaşımız, değerli ve gayretli bir arkadaşımızdı. Bir ay önce de check-up yaptırmış ama takdiri ilahi bu, Allah yakınlarına ve ailesine sabırlar versin. Açıkçası sağlığına benden daha dikkat eden birisiydi ama takdir tedbirin önüne geçebiliyor" diye konuştu.
Gökkaya'nın ölümünde ihmal gibi bir şüphe bulunmadığını belirten Taner, "Tam tersine sağlığına bir o kadar önem gösterirdi. Biz sağlığımıza o kadar önem gösteremiyoruz" dedi.
 
Göksun ilçesinin Büyükkızılcık beldesinde 1955 yılında doğan Gökkaya, 1980 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde lisans, 1992 yılında Gazi Üniversitesi'nde kamu yönetimi lisans üstü, 2006 yılında da Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nde iktisat doktorasını tamamlamıştı.
Gökkaya, sırasıyla Devlet İstatistik Enstitüsü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'de çalışmıştı. 12 Mayıs 2003 tarihinde TETAŞ'a Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Gökkaya, bu görevini yürütmekteydi. Gökkaya, evli ve 4 çocuk babası.



 
Editör: Haber Merkezi