TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, "Sivas, Çorum, Kahramanmaraş ve Malatya olaylarındaki kurgunun tam olarak organize bir hareket olduğuna dair somut verilerle karşılaştık" dedi.
Şahin, AK Parti İl Başkanlığı'nın Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, komisyonun Sivas, Çorum, Kahramanmaraş ve Malatya olaylarına ilişkin incelemede bulunduğunu söyledi.
Komisyon olarak tespitlerini rapor haline getirdiklerini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
"Ben ülkemizdeki bir kısım karanlık örgütlenmelerin üzerine gidildiği müddetçe bu ülkede çetelerinde olamayacağına, karanlık ellerinde arzularına ulaşamayacağını düşünüyorum. Tarafımıza ulaşan bir kısım belge ve bilgilerden Sivas, Çorum, Kahramanmaraş ve Malatya olaylarındaki kurgunun tam olarak organize bir hareket olduğuna dair somut verilerle karşılaştık. O döneme dair dinlemiş olduğumuz sanıklardan ve belgelerden elde etmiş olduğumuz kanaat, kardeşi kardeşe kırdırma adına bir kısım gizli ellerin çok ciddi anlamda uğraş verdiğini ve çalışmalarından kısmen de olsa netice aldıklarını gördük. Halbuki bunlar hiçbir zaman arzulanan hadiseler değil, memleketin bir kısmında mezhepsel bir çatışmayı çıkartmayı ve bu noktada bu olayları körüklemek isteyenlere karşı milletimiz en güzel cevabı o günde vermiş, bugünde çok şükür veriyor."
Şahin, üzerine gidildiği takdirde hiçbir şeyin kapalı kalmayacağına işaret ederek, "Özellikle ülkemizde son dönemlerde var olan demokrasideki gelişme ve faili meçhullerinin üzerine gidilmiş olması, bize gösteriyor ki bu ülkede yeter ki irade birliği ve istikrar olsun, karanlık olayların üzerine gidilsin, hiçbir şeyin gizli kalmaz" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi