İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların talebi doğrultusunda, mahsullerine zarar veren yaban domuzlarına yönelik sürek avı düzenleneceğini söyledi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, “Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü işbirliği ile gerekli emniyet tedbirleri alınarak İlçe Müdürlüğümüz organizasyonunda ve Bitki Sağlığı Uygulama Programı doğrultusunda  yaban domuzlarının bağ, bahçe ve tarlalarında zirai üretime zarar verdiğinin tespit edildiği yerlerde profesyonel avcıların avlanması ile domuz popülâsyonunun zarar eşiğinin altında tutulması amacıyla sürek avları düzenlenmektedir” dedi.

Yaban domuzunun tarım alanlarına zarar vermesi durumunda çiftçilerimiz mücadele amaçlı sürek avı başlatılması için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Kurt, “İlçe Müdürlüklerimizce yaban domuzu şikâyetleri değerlendirilip bir rapor tanzim edilerek sürek avı düzenlenmesi için izin alınacaktır. İlçe Müdürlüğümüz, Orman ve Su işleri Şube Müdürlüğü yetkilileriyle işbirliği ile kolluk kuvvetleri, sağlık ekipleri ve Atıcılık ve Avcılık Spor Kulübüne kayıtlı avcı listeleri, avın yapılacağı alan tarih ve zaman belirlenerek sürek avı yapılması sağlanacak. Hariçte izinsiz yaban domuzu avı yapılan mevsim itibariyle arazide bulunan çiftçilerimiz, köylülerimiz veya piknik amaçlı gelen insanlar için hayati tehlike arz ediyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor. İzinsiz av yapılmaması konusunda ise vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi