Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, dün gece teröristlerin 4 farklı noktaya düzenlediği saldırıda şehit sayısı 10'a yükseldi.

Beytüşşebap ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısı üzerine çıkan çatışmada yaralanan askerlerden biri kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi'nde şehit düştü. Saldırının dün saat 22.00 sıralarında yapıldığı, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ancak 9 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü belirtilmişti.

İLÇE MERKEZİNDE SALDIRDILAR
Teröristlerin saldırısı geceyarısına doğru Beytüşşebap ilçe merkezinde gerçekleşti. PKK'lı teröristler aralarında kaymakamlık konutu ve polis ve askeri tesislerin olduğu 4 noktaya birden uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırdı. Saldırıya güvenlik güçleri de anında karşılık verdi. Saatler içinde püskürtülen ve bir bölümü imha edilen teröristler ilk aşamada 9 güvenlik görevlisini şehit etti. 8 asker de yaralandı. Ancak sabah saat 9.00 itibarıyla şehit sayısının 10'a yükseldiği bildirildi. Şehit ve yaralı sayıları Şırnak Valiliği tarafından da doğrulandı.

ÇOK SAYIDA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Şırnak Valiliği ayrıca çok sayıda teröristin öldürüldüğünü bildirdi. Valilik öldürülen net terörist sayısının bir süre sonra açıklanacağını belirtti. Teröristlere karşı, hava birliklerinin de katılacağı yeni operasyon başlatılırken harekat bölgesinde yağmurun da etkili olduğu bildirildi.

 


Editör: Haber Merkezi