Son bilgilere göre KESK tarafından PTT idari sözleşmeli personel alımına açılan dava sonunda verilen mahkeme kararları neticesinde, PTT alım yapmadan önce personel yönetmeliğini değiştiriyor. Yönetmelik değişir değişmez alım yapılacak.
   
2600 civarı personel alınması bekleniyor. Bu sayı son dakikada yükselebilir veya azalabilir. Şuanki rakamlar 1200 tane gişe görevlisi, 1000 tane dağıtıcı ve 400 civarı teknik personel alınması şeklinde.

Kurum sözlü sınav da yapacak

Kurumun idari sözleşmeli personel yönetmeliğine KESK tarafından açılan dava sonucunda kaş yapalım derken göz çıkarma durumu oluştu. Konunun hukuki ve teknik detayına girmek istemiyoruz. Ama PTT, KPSS puanına göre aday çağıracak ve bu adayları sözlü sınava tabi tutarak göreve başlatacak. Kısacası, yine kayırmacılığın ve torpil yarışlarının olduğu büyük bir alım daha geliyor.

Alım ne zaman olur?

Yönetmelik değişikliğinin 2 hafta içinde sonuçlanması ve Ocak sonu (veya Şubat başı) gibi alım ilanının verilmesi planlanıyor.

"Alım haberleri asılsızdır" duyurusu gerçek mi?

Alım yapılacağı haberlerinin çıkması üzerine PTT'yi binlerce kişinin araması nedeniyle, kurum tarafından "medyada çıkan haberler asılsızdır" şeklinde duyuru yapılsa da, bunun amacı sadece gereksiz yere oluşan telefon trafiğinin önünü kesmektir.

Hangi statüde çalışılacak?

Mülakatı geçen adaylar "Posta Ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik" hükümlerine tabi olarak istihdam edilecekler. Buna göre bu adaylar "kamu hukukuna tabi" bir idari sözleşmeye tabi olacaklar. PTT ile aralarında doğacak olası bir uyuşmazlıkta idare mahkemesine başvuracaklar. Bu personel kesinlikle işçi veya memur değildir. ayrıca bildiğimiz 4/B sözleşmeli personel de değildir. PTT için oluşturulmuş özel ve yeni bir sözleşmeli personel statüsüne tabidirler.

Önce 4 ay deneme süresi olacak

Deneme süresi, açıktan ilk defa atanan personelin, atandığı pozisyonun gerektirdiği görev ve sorumlulukları gereğince yerine getirip getiremediğine karar vermek için uygulanan süre olup, dört aydır. Deneme süresi sonunda yeterli görülmeyenlerin PTT ile ilişiği kesiliyor. Bir de deneme süresi boyunca uyarma veya kınama cezası alanların da sözleşmesi feshedilerek ilişiği kesilmektedir.

Keyfi olarak göreve son verilebilir mi?

Hayır, yalnızca aşağıdaki hallerde sözleşme feshedilir:

a) İstekle ayrılma.

b) Emeklilik, malüllük, ölüm.

c) Yaş haddi.

ç) Göreve alınma şartlarından herhangi birinin kaybedilmesi.

d) Personelin ehliyetsizliği ve kifayetsizliğinin tespit edilmesi.

e) Sözleşmenin yenilenmemesi.

f) Disiplin cezası sonucu işten çıkartılması.

Kaynak: memurlar.net - Kutay Seymen Arıkan
Editör: Haber Merkezi