Pazarcık ilçesinde, bazı sivil toplum kuruluşları, önceki gün askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamaya tepki gösterdi. 

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Garnizon Komutanı Binbaşı Nabi Aslan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulunduktan sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Alevi Dernekleri Pazarcık Şube Başkanı Hasan Pekgezer, son günlerde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanan terörist saldırıların ülkenin her ferdini derinden etkilediğini belirtti. 

Pazarcık'a bağlı Ulubahçe köyü yakınında askeri aracı geçişi sırasında meydana gelen patlamada bir askerin yaralandığını hatırlatan Pekgezer, şunları kaydetti:  

"İnsanları birbirine yakınlaştıran ve kırgınlıkların son bulduğu bir günde dahi yaşanan saldırılar, terörün çoluk çocuk, kadın erkek ayırmadığını tekrar ortaya koymuştur. Bu hain saldırıları gerçekleştiren, topraklarımızın bütünlüğüne kastı olan tüm teröristleri lanetliyoruz. Saldırıların üzüntüsünü yaşarken kirli emellerin bizi ayırma girişimlerine karşı dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz." 

-"Kardeş kalacağımızı herkese göstereceğiz"

 "Farklılıkların yüzyıllarca kardeşçe hüküm sürdüğü coğrafyamızda beraberliğimizi bozmaya çalışan herkese kardeş kalacağımızı bir kez daha göstereceğiz" diyen Pekgezer, "Yaralı askerimize acil şifalar diliyoruz. Pazarcık halkının huzurunu hiç kimsenin bozamayacaktır" ifadelerini kullandı.

 İlçenin adının terörle anılmasını istemediklerini vurgulayan Pekgezer, terörün en büyük zararının ilçede yaşayan vatandaşlara olacağını sözlerine ekledi.

 Basın açıklamasına, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı.

 Pazırcık-Gölbaşı karayolunun 7. kilometresi Ulubahçe köyü yakınında, 29 Ağustos'ta askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 1 asker yaralanmıştı.

Editör: Haber Merkezi