5 ay Özel Harekat temel eğitimi alan, 5'i kadın 428 personel, törenle sertifika aldı.

 

Terörle mücadelede Güneydoğu'da başarılı operasyonlara imza atan Polis Özel Harekât (PÖH) birliklerine yeni takviyeler geldi. Yaklaşık 5 ay, Özel Harekât temel eğitimi alan, 5'i kadın toplam 428 personele, düzenlenen törende sertifikaları verildi. Polislerin büyük bölümünün terörle mücadele kapsamında Hakkâri, Şırnak, Tunceli, Van ve Diyarbakır gibi şehirlere tayin edileceği öğrenildi.

Gölbaşı'ndaki Polis Akademisi'nde düzenlenen mezuniyet törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü (EGM) Mehmet Kılıçlar ve daire başkanları katıldı. Programın açılışında konuşan İçişleri Bakanı Şahin, hükümetin terörle mücadele kapsamında bütün imkânlarını seferber ettiğini dile getirdi.

Terör örgütü PKK ile mücadelenin sonuna kadar süreceği mesajı veren Şahin, "Son yıllarda gerek terör örgütleri gerekse organize suç örgütleri eylemlerinde teknolojik araçları kullanmaktadır. Bizler de bütün birimlerimizde teknolojik imkânları kullanmaya özen gösteriyoruz." dedi. Kursunu tamamlayan 428 polisin katılımıyla terörle mücadelenin daha profesyonelce yürütüleceğini aktaran Şahin, özellikle Jandarma ve polisin son dönemde işbirliği ve koordinasyon içinde birlikte hareket etmesinin terörle mücadelede daha etkili ve başarılı sonuçlar alınmasını sağladığının altını çizdi.

MEZUN POLİSLER GÖSTERİ YAPTI

Yapılan konuşmaların ardından Özel Harekât polisleri, nefes kesen gösteriler sundu. İzleyenlerin coşkulu alkışları arasında havadan helikopter destekli, karadan özel eğitimli köpekler eşliğinde rehine kurtarma operasyonu yapıldı. Aralarında kadın PÖH'lerin de bulunduğu bir diğer birlik ise yakın dövüş tekniklerinde yaptıkları hareketlerle uzun süre alkış aldı. Keskin nişancıların hünerlerini sergilemelerinin ardından, gösteriler polis marşı eşliğinde yapılan yürüyüşle son buldu. Törenden sonra aileler, mezuniyet heyecanı yaşayan polislerin sevincini paylaştı.

 

Editör: Haber Merkezi