Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Mısır'da darbecilerin yaptığı katliamları kınadı. Darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen Rabia işareti yapan Pakdil, "Mısır halkı ile sonuna kadar haklı olan mücadelelerimizde beraberliğimiz devam edecektir" dedi.


Pakdil, konuya ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Mısır'da bir insanlık dramı yaşandığını belirten Pakdil, "İnsanlık bu vahşete sağır ve dilsiz. Türkiye ve Afrika Birliği dışında ses veren yok" dedi. Mısırlıların demokrasi isteğine karşın katliam, tecavüz ve vahşet ile karşılaştıklarını söyleyen Pakdil, şöyle konuştu: "Dünya bu olayları seyredek, ses çıkarmayarak bu cinayete, günahlara, suça iştirak ediyor. Mısır'da darbe öncesinde bulunmayan petrol, gıda ve bir kısım şeyler bol olarak bulunuyor. Bir kısım ülkeler onlara onlarca milyon dolarlık yardım yapıyorlar ama o ülkelerden hakka sahip çıkan sivil toplum kuruluşları ve halk, bazen de onların kendi çocukları bu işin bir zulüm olduğunu belirterek, onlara bu işten vazgeçmelerini tavsiye ediyorlar."
Gezi eylemlerinde 9 saat yayın yapan televizyon kanalları olduğunu belirten Pakdil, şunları söyledi: "O insanlar nerede. Katledilen, öldürülen gazeteciler var. Bunlara karşı neden seslerini çıkartıp ayağa kalkıp o insanlardan hesap sormuyorlar. Çünkü burada bir menfaatlerin çatışması söz konusudur. Ama Türkiye burada diri duruyor. Sesini yükseltiyor. Başbakanımız, 'bu katliama ortak olmayın' diye haykırıyor."
Bir kısım dünya ülkelerinin Ortadoğu'da ne güçlü bir Türkiye ne de güçlü bir Mısır istediklerini söyleyen Pakdil, "Onlar kendilerine uygun, kendilerinin sözünü dinleyen insanlar istiyorlar" diye konuştu. Pakdil, toplantı sonunda Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen Rabia işareti yaparak, "Mısır halkı ile sonuna kadar haklı olan mücadelelerimizde beraberliğimiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi