Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyla ilgili olarak, "Bu saldırı belki bir misilleme olarak yapılmıştır. Ama biz doğru bildiğimiz yolda ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.
Pakdil, memleketi Kahramanmaraş'ta partisinin merkez ilçe teşkilatıyla bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pakdil, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'deki huzur ve güven ortamını bozmak isteyen terör örgütlerinin faaliyetlerini sürdürdüğünü anımsatan Pakdil, buna rağmen toplumun bu odaklara itibar etmediğini söyledi.
Pakdil, buradaki hedefin Türkiye'ye rahat vermemek, huzursuz etmek olduğunu belirterek şöyle konuştu: "En son dikkat ederseniz büyükelçiliğin önündeki insanlar hedef alındı. Orada patlatılan bombayla ölen insanlar, yaralanan gazeteciler var. DHKP-C taşeron bir terör örgütü. Geçmişten bu yana aynı işleri yapıyor. Belirli bir kısım zamanlarda şehirlerde ortaya çıkarak bu bombalı olayları gerçekleştiriyor. Buradaki hedef Türkiye'nin huzurunu bozmak, dış itibarını sarsmak, yani Türkiye'ye maddi ve manevi anlamda zarar vermektir. Ama biz
buna müsaade etmeyeceğiz."
Terörle mücadelenin güçlüğüne dikkat çeken Pakdil, bu sorunu tamamen ortadan kaldırmanın zor olduğunu belirtti. Bunu örgütün zaman zaman ferdi bazda gerçekleştirdiği eylemlere bağlayan Pakdil, buna rağmen terörle mücadelenin devam edeceğini vurguladı. Son büyükelçilik saldırısının, DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonların isabetli olduğunu ortaya koyması bakımından önemli olduğunu kaydeden Pakdil, şunları kaydetti:
"Güvenlik güçlerimiz giderek artan istihbarat birlikteliğiyle bunların eylemlerini daha gerçekleşmeden önce çözüyor. Mesela geçenlerde DHKP-C'ye yönelik operasyonlara dikkat edersek orada avukatlar gözaltına alındı. Türkiye'de bazı çevreler buna tepki gösterdi. Orada başbakanımızın söylediği bir söz vardı, 'suça özgürlük olmaz.' Yani kimsenin suç işleme hakkı yoktur. Bütün bu olaylar gösteriyor ki, orada yapılan çalışmalar, istihbarat kaynaklarının elde ettiği bilgiler ve o insanların yargının önüne çıkarılması doğru bir işlemdir. Türkiye bu anlamda doğru bir yoldadır. Yani yapılan iş nedir? Bu insanların suç delillerini toplayarak yargıya teslim etmektir. Bağımsız yargı da bununla ilgili karar verecektir. Bu son olaylar yapılan işlemlerdeki isabeti, doğruluğu ortaya koyuyor. Belki onlara bir misilleme olarak yapılmış olabilir. Ama biz bildiğimiz doğru yolda devam edeceğiz. Hem PKK terör örgütünün dağdan indirilmesi hususunda hem de diğer terör örgütlerine gereken cevabın verilmesi hususunda kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz."
AK Parti'nin geride kalan 10 yıllık süreç içerisinde uyguladığı politikaları
değerlendiren Pakdil, ülkenin bir istikrar adası haline geldiğini işaret etti. Pakdil, Türkiye'nin bu gün itibarlı bir ülke haline geldiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekonomik dengeleri oturmuş, işsizliği azalmış ve bir istikrar adacığı haline gelmiş bir ülkeyiz. Halkımızda bunun farkında. Önüne 7 defa sandık kondu, hepsinde bizim oylarımız arttı ve milletimizin desteğini aldık. Bundan sonra kabuğumuzu değiştirmeye devam edeceğiz. Çünkü Türkiye 75 milyonla ibaret değil. Bu milletin ecdadının geçmişte kurduğu kadim devlet sayesinde, bizlere umut bağlayan pek çok ülke ve insan var. O insanların umutları için doğru bildiğimiz yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz."
Editör: Haber Merkezi