TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, 4 Eylül Salı günü, Suriye'li sığınmacıların kaldığı Apaydın'ın da aralarında bulunduğu bazı kamplarda incelemelerde bulunacak. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Pakdil de komisyonda yer aldı.


Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, yaptığı açıklamada, komisyonun Apaydın Kampı'na gidişi ile ilgili hazırlıkların devam ettiğini söyledi.
Gidişle ilgili Meclis içindeki bürokrasi işlemlerinin Pazartesi günü biteceğini belirten Üstün, ''3 Eylül Pazartesi akşamı Ankara'dan yola çıkılacak. Salı sabahı çalışmaya başlayacağız. Başta Apaydın Kampı olmak üzere kararlaştırdığımız diğer kampları da ziyaret edeceğiz. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra döneceğiz'' dedi.
Üstün, Hatay'a, komisyon bünyesinde daha önce kurulmuş, yetkilendirilmiş alt komisyon olan ''Mülteciler Alt Komisyonu'' üyesi milletvekilleri ile gideceklerini ifade ederek, heyete kendisinin başkanlık yapacağını bildirdi.
''Yeni bir heyet kurulabilir mi?'' sorusuna Üstün, ''Yeni bir heyet oluşabilmesi için komisyonun toplanması ve karar alması gerekiyor. Komisyonun kısa süre içerisinde toplanıp karar alması, Meclis'in tatilde olması nedeniyle mümkün olmadığından, zaten daha önceden yetkilendirilmiş olan alt komisyon ile birlikte bu incelememizi gerçekleştireceğiz'' yanıtını verdi.
Üstün, mülteciler alt komisyonunda, Alt Komisyon Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ile MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya'nın yer aldığını ifade ederek, milletvekillerinin yanı sıra heyette uzmanların da yer alacağını söyledi.
Komisyon Başkanı Üstün, ziyaretlerinin en az 2 gün süreceğini kaydetti.
 

Editör: Haber Merkezi