CHP Kahramanmaraş milletvekili Durdu ÖZBOLAT patlamanın hemen öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK tarafından cevaplanması üzerine bir soru önergesi sunmuştu.
 
Bugün Gaziantep’te yaşanan patlamadan sonra iş ve işçi güvenliğinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi. CHP Kahramanmaraş milletvekili Durdu ÖZBOLAT  patlamanın hemen öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK tarafından cevaplanması üzerine bir soru önergesi sunmuştu.
O soru önergesi şöyle:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ederim.
Yer altında ve üstünde yaşanan iş kazalarında binlerce işçisini kaybeden ülkemiz, dünya sıralamasının en üstlerinde yer almaktadır. Özelleştirme, taşeron, rodövans (kiralama) gibi uygulamalarla piyasanın insafına terkedilen işçilerimiz, her türlü hukuki haklardan mahrum olarak, kuralsız ve denetimsiz çalıştırılmaktadır. Bu nedenle, iş kazalarından kaynaklanan can kayıpları takdir-i ilahi olarak görülmemekte, cinayet olarak değerlendirilmektedir.
Bu çerçevede;
1 - İşçi sağlığı ve iş güvenliği denetiminden birinci derecede sorumlu olan bakanlığınız, iş kazalarından kaynaklanan ölümlerle ilgili hukuksal bir işlem yapmış mıdır?
2 -  Kazaları önleyebilecek bilimsel ve teknik yatırımlar konusunda, zorlayıcı ve cezai hükümler getiren yasal düzenlemeler yapılacak mıdır?
3 - Özelleştirme, taşeron ve rodövans (kiralama) nedeniyle hak kayıplarına uğrayan işçilerimiz için, Anayasal bir hak olan örgütlenme ve sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması yönünde bir düzenlemeye gidilecek midir?
 
Editör: Haber Merkezi