Osmanlı Ocakları Derneği Genel Başkanı Kadir Canpolat, "Birileri canından vazgeçti, birileri sadece oy atacak. Oy atmak milletimizin maddi ve manevi değerlerinin ya yok olduğu anlamına gelecek ya da var olduğu anlamına gelecek." dedi.

Canpolat, Kahramanmaraş Osmanlı Ocakları Şubesini ziyaretinde, yaptığı basın açıklamasında, referandumda "evet" diyerek bu tarihi fırsata seyirci kalmayacaklarını dile getirerek, "Sandığa giderek 'evet' oyu kullanarak yetinmeyeceğiz. Ne yapacağız? Bir adım ötesi yanımızdaki komşularımızı, vatandaşlarımız, kardeşlerimizi devletle milletin nikahını kıyan şu referandumda evet oyu kullanıp kardeşlerimizi uyaracağız." ifadesini kullandı.

Milletin, 15 Temmuz'da meydanları boş bırakmadıysa sandıkta da yalnız bırakmayacağını vurgulayan Canpolat, şöyle devam etti:

"Şehit olan kardeşlerimiz tankların altlarına, önüne hangi ruh ve manada, hangi samimiyetle tankların önüne çıkıp dik durdularsa şehadet şerbetini içtilerse aynı hassasiyetle biz de vefa borcumuzu öderken, aynı hassasiyetle bu referandumda 'evet' için çalışarak onlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirebiliriz. Birileri canından vazgeçti, birileri sadece oy atacak. Oy atmak milletimizin maddi ve manevi değerlerinin ya yok olduğu anlamına gelecek ya da var olduğu anlamına gelecek. Yiğit bin yaşar fırsat bir düşer. Ya Fatih geri gelecek ya da bu referandumla Erdoğan'ın eli güçlenecek. Fatih'in geri gelmeyeceği gibi o zaman ülkemizi idare edenler bu gün Erdoğan başta yarın güçlü bir iradeyle güçlü bir siyasi anlayışla ülkemizin istikrarını ve güvenini tesis ve temin edebilecek bir hanlık, hakanlık sistemi devam edebilmesi için Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemizde uygulanması gereken bir sistem bu sistemi canı gönülden arzuluyor ve referandumda 'evet' diyoruz."

Açıklamanın ardından Capolat, dernek üyeleriyle Kuran-ı Kerim'e el basarak "Osmanlı Ocakları Andı"nı okudu.

Kaynak: aa