Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü, Liseler Arası “Şiir” yarışması düzenledi.

Afşin Anadolu Öğretmen Lisesi’nin organize ettiği Liseler Arası Şiir Yarılması Afşin Anaokulu Konferans Salonunda düzenlendi. Programa, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, daire amirleri ile izleyiciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Remzi Yayıcı, bu topraklarda yetişen insanlar için şiirin vazgeçilmez olduğuna vurguda bulundu. Müdür  Yayıcı, “Bildiğiniz gibi Afşin'imiz ve yakın coğrafyamız âdeta şairler beşiğidir. Bu bereketli topraklar geçmişten günümüze gönül tellerimizi titreten birçok ünlü şair yetiştirmiştir. Divan şiirinin ünlü temsilcilerinden Sünbülzade Vehbi'den başlayarak yakın geçmişte ve günümüzde. Necip Fazıl, Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Özdenören kardeşler, modern halk şiirinin temsilcisi; Abdurrahim Karakoç, kardeşi Bahattin Karakoç, Sebebey şairi Erdem Bayazıt, Ayrandede'nin suyundan beslenen Hayati Vasfi Taşyürek, sayamadığımız deha birçok şair ve yazarın bu topraklardan çıkması tesadüf olmasa gerek. Bu topraklarda yetişen insanlar için şiir vazgeçilmez bir alandır. Çünkü şiir hayatiyettir. Şiirini yitirmiş bir şehir, aslında şuurunu da yitirmiş demektir.” dedi.

Müdür Yayıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şiir, evrenin kusursuz yaratılışını eşsiz kar tanelerinde görebilmektir. Şiir, yeni gelen güne umutla 'merhaba 'demektir. Şiir, dost meclislerinde, sevgi okyanusunda mavi yolculuğa çıkmaktır. Şiir, barışa hasret tüm insanlığın tan ağarırken özgürlük türküleri bestelemesidir. Şiir, acı çeken gönüllerin son anda sığındığı bir Üryandır. Şiir, kâğıtla kalemin son dansıdır. Şiir, duygu ummanıdır. Şiir, Necip Fazılların, Yunus Emrelerin, Abdurrahim Karakoçların, Fuzulilerin, Bakilerin, Mehmet Akitlerin ve daha nice gönül dostlarının sevgi çığlıklarıdır hasret evreninde.”

Afşin Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Remzi Yayıcı’nın konuşması ardından yarışmalar başladı. 7 öğrencinin katıldığı şiir yarışmasında birinci Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Aynur Çiçek, ikinci Afşin Anadolu Öğretmen Lisesinden Fatma Özden ve üçüncü Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi’nde Fadime Yücel oldu.

Program öğrencilere verilen ödülle son buldu.

Editör: Haber Merkezi