Mısır'da meydana gelen olaylara dikkat çekmek için bir araya gelen Elbistanlı öğretmenler ve öğrencileri, yaşanan şiddeti kınadı.
Elbistan’da bir araya gelen öğretmenler ve öğrencilerine, sivil toplum örgütleri, dernek-oda başkanları, bölge halkı ve anneler kucaklarındaki çocuklarıyla tam destek verdi.
Rabia tişörtleri giyerek destek sloganları atan kalabalığa öğretmenler adına Fatih Kaya ve Burak Horoz, seslendi.
Öğretmen Kaya, yazılı açıklamasında yaşanan şiddeti ve zulmü kınadıklarını ifade ederek, "Dünyanın dört bir yanında, Mısır'da, Suriye'de, Filistin'de Arakan'da, Irak'ta, Doğu Türkistan'da, Urumçi'de Çeçenistan'da, Kerkük'te, Bosna'da çoluk çocuk, genç yaşlı demeden farklı renklerde, farklı dillerde, farklı dinlerde insanlarımız acımasızca katledildi ve katlediliyor" dedi.
İşlenen insanlık suçunun önüne geçilmesi yönünde dünya liderlerini göreve davet eden Kaya, "Yeryüzünde yaşayan bütün canlılar acımasızca, hunharca zulümlerinde zarar görüyor. İnsanlığa ve varlık alemine uygulanan bu zulümlerin son bulması, adaletin, demokrasinin ve özgürlüğün yeryüzünde hakim olması için küresel vicdanın ve küresel aklın sesi olabilmek adına, insanlık adına, bugün bu meydanda, bu saatte zulmün, baskının, düşmanlığın, öfkenin ve nefretin karşısında ve uzağında, adaletin, özgürlüğün, kardeşliğin, şefkat ve merhametin yanında olmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Burada bulunan ve isteyip de bulunamayan, siz değerli hemşehrilerimi şefkatle ve merhametle selamlıyor ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Yaşanan olaylara sessiz kalmayacaklarını dile getiren öğretmen Burak Horoz ise "Duyduklarınız, gördükleriniz kalbiniz ya da kulaklarınız, gözleriniz onlar da sorumlu olacaklar. Gördüğünüz er manzarayı soracak size! Soracak bize! Birkaç gün önce Suriye'de zehirlenen, babasının kucağında titreyerek can veren, o çocukları da soracak. Bize de soracak" dedi.
Yapılan açıklamaların ardından topluca dua eden vatandaşlar, Rabia Selamı vererek, şehir merkezinden olaysız dağıldılar
 
Editör: Haber Merkezi