AK Parti Milletvekili Güvenç: "AK Parti, devletin şefkat elini maddi sıkıntıya düşen asker ailelerine uzatmıştır"
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Yardım Programı'na ilişkin, "Sosyal devlet olmanın gereğiyle devletin şefkat eli asker ailelerine uzanmıştır" dedi.
Güvenç, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, "Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Yardım Programı"nın eşi veya oğlu askerde olan yardıma muhtaç birçok ailenin yüzünü güldürdüğünü belirtti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın oğlu veya eşi askerde olan ihtiyaç sahibi ailelere yardım amacıyla başlattığı program kapsamında ailelere ödeme yapıldığını ifade eden Güvenç, şunları söyledi: "Türkiye genelinde başvuru yapan 80 bin aileden gerekli incelemeleri tamamlanarak ilk etapta bu yardımı almaya hak kazanan 17 bin 221 aileye ödeme yapılmaya başlandı. AK Parti, sosyal devlet olmanın gereğini bir defa daha yerine getirmiş, devletin şefkat elini maddi sıkıntıya düşen asker ailelerine uzatmıştır" dedi.
Kahramanmaraş'ta 409 müracaatın bulunduğunu, bu müracaatlardan 52 tanesinin maaş almak için gerekli şartlara uygun olduğunu kaydeden Güvenç, 54 müracaatın ise yapılan incelemeler sonucunda şartlarının tutmadığını, 303 müracaatın da değerlendirmelerinin devam ettiğini ifade etti.
Güvenç, AK Parti olarak her zaman halkın yanında olmaya, sıkıntılarını çözmeye gayret ettiklerini sözlerin ekledi.
Editör: Haber Merkezi