MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında geçen yıl Türkiye'de hiç yaşanmayan 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarının yaşandığını ifade etti.


MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında geçen yıl Türkiye'de hiç yaşanmayan 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarının yaşandığını ifade etti. Meclis'te bir soruşturma komisyonu kurulması için çalışma yaptıklarını ve sonunda bunun kurulduğunu dile getiren Dedeoğlu, komisyon sürecini anlattı.

Komisyonun 7 Temmuz'un kurulduğunu ancak fezlekelerin geri gönderildiğini belirten Dedeoğlu, dört eski Bakanla ilgili oluşturulan soruşturma komisyonunun, başkanlık divanını oluşturmak için bir araya geldikten sonra bir daha toplanmadığını ifade etti. Meclis Soruşturma Komisyonu'nun hiçbir toplantı yapmadan çalışma süresinin bitmek üzere olduğunu dile getiren Dedeoğlu, AK Parti'nin bu komisyonu çalıştırmak istemediğini vurguladı. İktidarın soruşturma dosyalarını ortadan kaldırmak istediğine dikkat çeken Dedeoğlu, Cumhurbaşkanı seçimi öncesi komisyonun çalıştırılmadığını belirtti. Yarın toplanacak komisyonun gündem maddesinin, komisyon çalışma süresinin uzatılıp uzatılmayacağı olduğunu ifade eden Dedeoğlu, iktidar partisinin amacının, komisyonu hiç çalıştırmadan kapatmak ve dosyaları gizlemek olduğunu kaydetti. Bir milletvekili ve komisyon üyesi olarak dosyaları okuyamadıklarını, yolsuzluk iddiaları ile ilgili bilgi edinemediklerini belirten Dedeoğlu, ancak MHP olarak bu konunun peşini bırakmayacaklarını, komisyonun çalışmasını sağlayacaklarını söyledi. 

Bu dosyaları, fezlekeleri hazırlayan savcıların görevden alındığını hatırlatan Dedeoğlu, yine polislerin birçoğunun görevden alındığını, tayinlerinin çıktığını, tutuklandığını ve 8 bin polisin de meslekten men edildiğini vurguladı. Türkiye'de şimdiye kadar böyle birşeyin yaşanmadığını ve yaşandıysa da ortaya çıkmasını temenni eden Dedeoğlu, bunu takip edeceklerini, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirtmeyeceklerini altını çizdi. Dedeoğlu, "Suçlular varsa karşısında cezası olmalı." diye konuştu. 
Editör: Haber Merkezi