CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Meclis'te kızı ile baldızının kavga ettiğine yönelik haberlere ilişkin, "Özel hayatla ilgili hiç kimse bir başkasının siyasi kariyerine yönelik bir çalışma yapmamalıdır" dedi.
Özbolat, TkMM Meclis Koordinatörü Oya Özden ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TkMM'nin Kasım 2013 raporunu değerlendirdi.
Bu ayki raporun "yerel seçimler ve yerinden yönetim" ile ilgili olduğunu belirten Özbolat, raporda, "Türkiye'nin merkeziyetçi idari yapısı değişmeli, yerel yönetimler güçlendirilmelidir. Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu demokratikleşmelidir. Katılımcı, hesap verebilir ve şeffaf bir idari yapılanmaya ihtiyacımız var. Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na konulan şerhler kaldırılmalıdır" ilkelerinin ortak paydalar olarak belirlendiğini bildirdi.
Özbolat, belediyelerin artık işlevlerinin genişletilmesi, yerel yönetimlerin merkezi hükümetle olan idari bağının azaltılması gerektiğine işaret ederek, başta trafik düzenlemesi olmak üzere bir düzenlemenin merkezden yapılmasına gerek olmadığını kaydetti. Yerel yönetimlerin iktidarın kıskacı altında olduğunu iddia eden Özbolat, iktidarın muhalefet belediyelerini zaman zaman müfettiş bombardımanına tuttuğunu öne sürdü.
 
-Kavga iddiaları
 
Özbolat, "kızı ile baldızının Meclis'te kavga ettiği ve karakolluk olduğuna" ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine, şöyle konuştu:
"Ben yıllardır siyaset yapıyorum ve tepeden gelen siyesatçi değilim, tabandan gelen siyasetçiyim. Siyasetle özel konuları birbirine karıştırmamak lazım. Bunu yapanlara buradan sesleniyorum: Başta iktidarın o dinleme aracına sahip olanlar olmak üzere, siyasetçilerin ve rakiplerin, siyasi, ticari ve özel hayatına müdahale eden tüm yöneticilere buradan sesleniyorum: Bu ateş bir gün sizin de elinizi yakacaktır. Eğer bir siyasetçi ile hesabınız varsa tabii ki hesaplaşırsınız ama...
Dün bir gazetede vardı, iktidar cemaat çatışmasına atfen söylenmiştir ama bir çok kaset var. Siyasette bel altı vuruşlar, özel hayat, ticari hayat eğer gündeme gelirse, herkesin birbirine söyleyecek çok lafı vardır. Hele aile bireyleri bu işlere karıştırılırsa, daha da fazla artar. Onun için dürüst, namuslu, haysiyetli siyasetçilere siyaseten bir şey yapamayanlar, başka yerlerde onları yıpratmaya dönük çalışmalar yapmasınlar, doğru olmaz, karşılığını da görürler. Herkesin herkese söyleyecek bir lafı vardır. Ben de bir medya grubunun sahibiyim. Kendi gazeteme bugüne kadar müdahalem olmamıştır ama özel hayatla ilgili bir şey olduğunda, işte o zaman müdahale olur. Özel hayatla ilgili hiç kimse bir başkasının siyasi kariyerine yönelik bir çalışma yapmamalıdır."
Oya Özden de TkMM'nin 3 ayağından bir tanesinin siyaset olduğunu belirterek, "Bu çalışmaları bugüne kadar yapabildiysek, Durdu bey gibi milletvekilleri sayesindedir" dedi
Editör: Haber Merkezi