Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, 24 Temmuz Basın Bayramı ve basından sansürün kaldırılışının 105.yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Günümüzde basının, gelişen teknoloji ile birlikte toplumundaki etkinliğini her geçen gün artırdığını ifade eden Karaküçük, yazılı, görsel ve işitsel basının tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu haberdar ederek etkili bir iletişim ağı sağladığını vurguladı. Karaküçük, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bununla birlikte, demokrasinin ve ülkenin gelişmesinde, çağdaş, bilgili bir toplum yaratılmasına basının güvenilirliği ve tarafsızlığı çok büyük önem arz etmektedir. Herkesin her türlü bilgiye ulaşmasının artık çok kolay olduğu bir ortamda doğru bilgilendirme hayati önem taşımaktadır. Böyle önemli bir görevi yerine getirirken zor şartlar altında fakat meslek aşkıyla mesai mefhumu tanımadan görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm gazeteci ve basın mensubu arkadaşlarımın Basın Bayramını kutlarım."
CEMİYET BAŞKANI VANLI'NIN MESAJI
Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı, 24 Temmuz Basın Bayramı ve basından sansürün kaldırılışının 105. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Basın mensuplarının güç şartlar altında fedakarca çalıştığını dile getiren Vanlı, basında sansürün çeşitli yöntemlerle günümüzde de devam ettiğine inandığını vurguladı. Vanlı, mesajında şunları kaydetti:
"Basın, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri, bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araçtır. Anadolu basınının nasıl ağır ve güç koşullar altında bulunduğu ve ne tür zorluklarla mücadele ederek ayakta kalabilme başarısı gösterdiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Zor durumdaki yerel basının güçlü olması, görevini daha bir güvenle ve güven verici bir biçimde yerine getirecek imkanlara ve düzeye kavuşması, tüm basının Kazancı olacaktır. Basın mensubu meslektaşlarımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hoşgörü, sevgi, saygı ve adalet duygularıyla doğruları savunarak kentimize ve ülkemize hizmet konusunda her türlü katkıyı yapacaklarına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle basın-yayın kuruluşlarımız, haber ajansı temsilcilerimizin ve değerli basın mensubu meslektaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
KGC BAŞKANI KEMAL SAYIN'IN MESAJI
Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Kemal Sayın'da yayımladığı mesajında 24 Temmuz'un Türk Basını için dönüm noktası olduğunu belirtti. 24 Temmuz 1908 tarihinden önce yayın yapan gazetelerin anti demokratik uygulamalara maruz kalarak, sansür memurları tarafından kontrol edildiğini, 2. Meşrutiyet'in ilanı ile yürürlüğe giren anayasa sayesinde gazetelerin baskılarını yapabildiğini ve tam anlamıyla olmasa da özgürlüğüne kavuştuğunu dile getiren Sayın, şunları kaydetti:
"Şüphesiz, çağdaş bir toplum için; basının güvenilirliği ve tarafsızlığı büyük önem arz etmektedir. Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları yerine getirildiği bu süreçte, Farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlamak, sorunlar hakkında özgür tartışma ortamı oluşturmak, yanlışlıkları dile getirmek, toplumsal bilinci güçlendirmek, kamu yararını gözetmek gibi toplumsal açıdan çok önemli bir işlevi yerine getirirken, yorulan, yıpranan, gözden uzak emek veren insanların en yoğun çalıştığı bir alandır "Basın". Bu görevini yerine getirirken hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan İl, ilçe ve ulusal düzeyde faaliyetlerde bulunan yerel gazete, radyo ve televizyonlarımız ile yaygın gazete ve ajansların temsilciliğini yapan tüm değerli gazeteci dostlarımın "24 Temmuz Basın Bayramını en içten duygularla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." -
 
Editör: Haber Merkezi