Kahramanmaraş Milletvekili ve Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil 27 Mayıs 1960 darbesinin 54.yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
 
 
Pakdil yaptığı yazılı açıklamada Askeri darbelerin, muhtıraların Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne karşı yapıldığını ve bu darbelerle millet iradesinin hiçe sayıldığını, darbelerin ardında vesayet sisteminin amaçlandığını dile getirdi.
Pakdil şöyle devam etti. “Darbenin üzerinden 54 yıl geçti. 27 Mayıs 1960 darbesi nereden bakarsanız bakın, millet iradesine karşı yapılmış bir müdahaledir. Böylesi tarihi olaylardan çıkardığımız derslerle demokrasimizi geliştirmek, kurumsallaştırmak ve iyi işleyen bir sistem haline getirmek temel özlemimiz ve amacımız olmalıdır.
Siyasi yapımız milletimizin iradesine sahip çıkması, gelişmiş ve mükemmel demokrasi özlemiyle daha ileri gidecektir. Hayatı boyunca milletinin ve ülkesinin hizmetinde olan, demokrasi uğruna ağır ve acı bir bedel ödeyen Menderes ve dava arkadaşları, ne mutlu ki bugün, demokrasi mücadelesi veren milyonlarca insanımızın sembolü haline gelmişlerdir. Bu vesile ile Merhum Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve Demokrasi Şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.” dedi.
Editör: Haber Merkezi