Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Üyesi Kadir İnanır, "Barış sürecine çok küçük bir kesimin karşı çıkmasına rağmen temelde çoğunlukla büyük bir heyecan ve istek gördük" dedi.
küçük bir kesimin karşı çıkmasına rağmen temelde çoğunlukla büyük bir heyecan ve istek gördük" dedi.
İnanır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm süreci kapsamında yaklaşık bir aydır Akdeniz Bölgesi'ni dolaştıklarını hatırlattı. Gittikleri her yerde süreçle ilgili değişik tartışma ve yorumlara şahit olduklarını belirten İnanır, şunları kaydetti:
"Ancak temelde barış sürecinin kesin kez insanlarımıza gerektiği neticesine vardık. Neredeyse toplumun bütün katmanları ile görüştük. Barış sürecine çok küçük bir kesimin karşı çıkmasına rağmen temelde çoğunlukla büyük bir heyecan ve istek gördük. Bizi çok sıcak ve sevgi dolu duygularla karşıladılar. Bizi çok mutlu ettiler. Umuyorum bu yaklaşım Türkiye'nin bütününde yaygınlaşır."
Kendisine gösterilen ilgiden de memnun olduğunu dile getiren İnanır, "Halkla bütünleşmek, onlarla beraber yan yana gelmek, el ele tutuşmak onların bana olan sevgisini çok yakından görmek 44 yıldır uğraşısını verdiğim bu halk sevgisini saygısını kazanma savaşından biraz da galip çıkmanın mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.
İnanır, Türkiye'nin başındaki büyük belanın ortadan kaldırılması için el birliğiyle mücadele verilmesi gerektiğini aktardı.
-"Karadenizliyim ama aynı zamanda Akdenizliyim"-
İnanır, Karadenizli olduğunu ancak Akdeniz Bölgesi'nde çalışmasının istendiği belirterek, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin her tarafını karış karış bilen bir insan olarak hiçbir konuya bölgesel bir yaklaşım içerisinde olmadım. Türkiye'nin her karış toprağını kendi yurdum kendi vatanım bildiğim için bir yabancılık bir tedirginlik asla yaşamam. Halkın içerisinde birebir yaşamaktan son derece mutluluk duyan bir karakter sahibiyim. Karadenizliyim ama aynı zamanda Akdenizliyim."
Bundan sonraki çalışmalar da daha mutlu olacağına inandığını söyleyen İnanır, "Samimiyetle söylüyorum böyle güzel bir teklif, düşüncelerine karşı olsam dahi hangi siyasi partiden gelirse gelsin hiç düşünmeden kabul edeceğimi deklare ettim, söylüyorum da. Çünkü bunun kutsallığına, bu ülkede yaşayan bütün insanlara mutluluk getireceğine kesin kez inandığım için heyecanla bu işin içerisindeyim" ifadelerini kullandı.
 
Editör: Haber Merkezi