Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, AK Parti'li 4 kadın milletvekilinin TBMM çalışmalarına başörtüsüyle katılmasını demokratik olgunlaşma olarak nitelendirdi. Turbay, “14 yıl önce bir nevi gasp edilen hakkın bugün teslim edilmesini yaşadık” dedi.
Turbay, sendikasının Kahramanmaraş Şubesi tarafından düzenlenen bölge eğitim seminerine katıldı. Seminer öncesi basın toplantısı düzenleyen Turbay, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bağlı oldukları Memur-Sen Konfederasyonu’nun hiçbir zaman ücret sendikacılığı yapmadığını ifade eden Turbay, diyalog ve karşılıklı istişarelerle çalışanlarının haklarını aradıklarını dile getirdi.
Türkiye’nin her geçen gün büyüyen ve güçlenen bir ülke konumuna geldiğini kaydeden Turbay, son dönemde hayata geçen 21 projenin 138 milyar dolar karşılığında olduğunu ve bunun dünyadaki 130 ülkenin milli gelirine denk geldiğini vurguladı. Bu tablonun çeşitli çevreleri rahatsız ettiğini savunan Turbay, şunları kaydetti:
“Türkiye gelişirken dış güçler boş durmuyor. Bu hızlı ivmeden rahatsız olanlar var. Hatırlayın şu anda MİT başkanımızın Türkiye’deki ajanları temizlemesiyle birlikte Amerika’sı, İsrail’i ve Avrupa ülkelerinin bir kısmı rahatsız oldu. Çünkü bunlar alışkınlardı. Neye alışkınlardı. Bunlar Türkiye üzerinde hakim olma, zaman zaman karabasan gibi Türkiye’nin üzerine çökme ve zaman zaman da içişlerini dizayn etme gibi bir görev üstlenmişlerdi. Bu görevlerini yapmak için de gayret gösteriyorlardı. Ancak hükümetin ‘bu fidanımızı kimseye koparttırmayız, zarar verdirmeyiz’ deyip arkasında durmasıyla birlikte Türkiye’den bu ajanlar temizlendi. Artık tabiri caizse Türkiye bağımsızlığını yaşıyor. Bağımsız bir ülke olmanın hazzını, lezzetini ve tadını yaşıyor. Bunun yanında ülke normalleşiyor. Artık Genelkurmay Başkanlığımız ve Genelkurmay Başkanımız diyor ki, ‘bizi hükümet atamıştır. Biz hükümetin atanmış bir memuruyuz. Hiç kimsenin tahrikine, söylediklerine kanmadan ben bu ülkenin bu ordunun komutanıysam siyaset benim işim değildir’ deyip kenara çekiliyor. Öyleyse Türkiye hem özgürlükler bakımından hem de demokratikleşme adına gelişiyor ve büyüyor. Dünyanın gerçek anlamda yıldızı oluyor. Bunu yapan kimler, sizlersiniz."
AK Parti'li kadın milletvekillerinin meclise başörtüsüyle gelmesini de anımsatan Turbay, bu tabloyu sevinçle karşıladıklarını söyledi. Turbay, “Bundan 14 yıl önceki anı hatırlayın. Ecevit’in ‘şu kadına haddini bildirin’ sözü benim kanımı dondurmuştur. 14 yıl önce bir nevi gasp edilen hakkın bugün teslim edilmesi sevindiricidir. Başörtüsüyle okullarında okuyamayıp yabancı ülkelere gidenleri hatırlayın. Anasından babasından kopup giden gençlerimizi hatırlayın. Ama bugün gördüğünüz gibi bu gelişmeyi yaşadık. Bunun temelinde siz varsınız. Memur-Sen üyesi 735 bin insanımız var. Niye 12 milyon 300 bin imzayı sizlerle topladık. İşte bu imzalar hükümetin elini güçlendirdi ve yönetmeliği değiştirmede rahat hareket edebildi” diye konuştu.
Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Necati Kahveci de eğitim seminerine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Toplantının ilerleyen bölümü ise basına kapalı olarak gerçekleşti.
Editör: Haber Merkezi