Türkiye Harp Malulü Şehit, Gazi, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Şube Başkanı Ubeydullah Erbilen, devletin, terörün bitmesi için yapmış olduğu girişimleri doğru bulduklarını belirterek, terör belasından sadece silahlı mücadeleyle kurtulmanın imkansız olduğunu söyledi.
Dernek Başkanı Ubeydullah Erbilen, dernek binasında yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizin son 30 yıldır terör belası ile uğraşmakta olduğunu ve bu uğurda nice kanların döküldüğünü belirterek, nice anaların ağladığını ve yüreklerin dağlandığını belirtti.
Başkan Erbilen, yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:
“Ancak bu beladan sadece silahlı mücadele ile kurtulmanın imkansız olduğu görülmüştür. Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen güçler de bu işin içindedir. Bu sorunun çözümü için herkesin fedakarlığına, iyi niyetine ve sabrına ihtiyaç vardır. Sorunu çözmek için devletimizin yapmış olduğu girişimlerin, Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin hassasiyeti göz önünde bulundurularak yapılmasını istiyoruz. Atılacak adımların mutlaka vicdanların sesine kulak verilerek atılması gerekiyor. Bu bağlamda devlet büyüklerimiz 30 yıldan beri toprağa düşen şehit kanlarını ve analarının yüreğindeki dinmez acıyı unutmadan hareket etsinler istiyoruz. Ülkemizin yararı için yapılan her iyi niyetli girişimi yürekten destekliyor, bu kanın durması için gereken ne varsa bir an önce yapılarak sorunun çözülmesini istiyoruz. Bizlerin çektiği acıları başka vatan evlatlarının da çekmesini istemiyoruz. Bu sorunun çözülerek, Türkiye’nin daha fazla maddi, manevi kayıp yaşamasının önüne geçilsin. Yeni şehit haberlerini artık duymak istemiyoruz. Devletimizin terörün bitmesi için yapmış olduğu girişimleri doğru buluyoruz. Ülkemiz için, çocuklarımızın geleceği için gereken ne varsa yapılarak terör bitirilsin. Tüm şehit ailelerimiz ve gazilerimiz vatanımızın bölünmez bütünlüğü için her konuda olduğu gibi bu konuda da gereken fedakarlığı yapacaklarına inanıyorum.”
Editör: Haber Merkezi