Afşinli Hemşehrimiz, Avukat Doç. Dr. Vural Seven İzmir'den AK Parti Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.
Afşin'in eski esnaflarından Muzaffer Seven'in oğlu Avukat Doç Dr. Vural Seven AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Seven , "Ülkemize hizmette çığır açan partimizin saflarında, Hakk ve adalete hizmet için milletvekili aday adayı olarak milletimin huzuruna çıkıyorum."dedi.
Konu hakkında açıklama yapan Aday Adayı Seven, "Aldığım aile terbiyesi ve benimsediğim tüm manevi değerler ile 25 yılı aşan meslek yaşantımda hiçbir makam ve mevki gözetmeksizin. Haktan ve hakkaniyetten ayrılmadan, her daim dik durarak, doğru söyleyerek ve alnım AK bir şekilde adalete hizmet ettim. Bu sayede edindiğim bilgi birikimini, akademik hayatımda ve avukatlık mesleğindeki tecrübelerimle birleştirerek, siz değerli milletimizin ve ülkemin hizmetine sunmak, hukukun ve adaletin ülkemizdeki gelişimine anlamlı katkılar sağlamak üzere yola çıktım ve bu uğurda her türlü fedakârlığı yapmaya, her türlü görevi üstlenmeye hazırım. Talip olduğum bu yeni görevde ve çıktığım bu ulvi yolda gayem ülkemiz ve aziz milletimiz için olumlu gelişmelere vesile olmaktır. Ülkemize hizmette çığır açan partimizin saflarında, bu toprakların tüm değerleri ve köklü geçmişinin mirasından güç alarak, ışıklar içindeki geleceğe doğru, birlik ve beraberlik içinde emin adımlar atmak üzere, Hakk ve adalete hizmet için milletvekili aday adayı olarak milletimin huzuruna çıkıyorum. Bu göreve talip olurken aziz milletime en büyük hazinem onurlu hayatımdır. Hayır duanızı benden ve hizmet sevdalısı partimizden eksik etmeyiniz."diye konuştu.
Doç. Dr. Vural Seven Hakkında
1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldum. Ardından 1990 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Ticaret Hukuku Anabilim Dalı'na araştırma görevlisi olarak atandım. Yüksek lisans eğitimimi 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuku Anabilim Dalı'nda tamamladım. 1997-1998 yıllarında Almanya'da Münster  Waestfaelische Wilhelms Üniversitesi'nde doktora çalışmam için araştırmalar yaptım.
Doktora eğitimimi 2001 yılında tamamlayarak hukuk doktoru unvanını aldım. Akabinde Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi ve Deniz Hukuku Anabilim Dalı Başkanı olarak göreve başladım. 2009 yılında hukuk ve dil alanlarında çalışmalar yapmak üzere Almanya'nın Hamburg şehrinde bulundum. Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki görevimin ardından İzmir Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuk Anabilim Dalı Başkanlığı görevini üstlendim. Yıllar içerisinde ticaret hukuku alanında çalışmalar yaptım ve Ticaret Hukuku Doçenti unvanını kazandım. Bu süreçte lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri verdim. Almanca biliyorum ve ticaret hukuku alanında yazdığım birçok kitabım, hakemli ve hakemsiz dergilerde yayınlamış birçok makalem bulunmaktadır.
Akademik çalışmalarımın yanında 1992 yılından bu yana izmir Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık mesleğini yürütmekteyim. Bu sayede akademik çalışmalarda bulunarak elde ettiğim bilgi birikimini hukuk uygulamasına aktarmaya gayret etmekteyim. Sigorta Tahkim Komisyonu itiraz Hakemlerinden biriyim. Ayrıca; Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi için hazırlamış olduğum "Sigorta Hukuku" dersleri TRT 4'te yayınlanmıştır. 1985 yılından bugüne, 30 yıldır Karşıyaka'da ikamet etmekteyim. Evliyim ve bir kızım var.
Editör: Haber Merkezi