Afşin’de, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Afşin Şubesi tarafından, Halep’teki savaş mağdurları için insani yardım kampanyası başlatıldı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Afşin Şubesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına destek için Ulu Camii önünde yardım çadırı kuruldu. Afşinli vatandaşlar, Suriye’nin Halep bölgesindeki savaş mağdurlarına gönderilmek üzere gıda, kıyafet, bebek bezi battaniye ve nakdi yardımlarını yardım çadırına ulaştırıyor.

Yardım çadırını ziyaret eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Halep’te bir insanlık dramı yaşandığını ve savaş suçu işlendiğini söyledi.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan zamanlarından birinin yaşandığını ifade eden Başkan Güven, “Halepli kardeşlerimizin yanlarındayız. Ne yazık ki, Halep’in düşmesini ve burada yaşayan Müslümanların yerlerinden, yurtlarından edilmesine ve canlarına el uzatılmasına sevinenler var. Bunları Allah’a havale ediyoruz. Halepli kardeşlerimiz bizleri takip ediyor ve uzanan yardım elini çok iyi görüyorlar. Medyadan da takip ediyoruz. Halepli Müslüman bir kardeşimiz bir taraftan bu insanlık kıyımını yapanlara beddua ediyor, bir taraftan da yardım elini uzatan Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da dua ediyordu. İnşallah bizim milletimiz tekrar tüm dünyaya adaleti ve güvenliği getirecek.” diye konuştu.

Yardım kampanyasına destek veren Afşinli vatandaşlara teşekkür eden Güven, “Yardım organizasyonuna öncülük yapan Hayrat İnsani Yardım Derneğine ve yardımlarını esirgemeyen Afşinli vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. İlçemizde kurulan yardım çadırının ilk günü olmasına rağmen Halep’teki kardeşlerimiz için gıda ve nakdi yardımlarda bulunuyorlar. İnşallah bu yardımları zor şartlar geçiren kardeşlerimize Hayrat İnsani Yardım Derneği aracılığı ile ulaştıracağız”dedi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Afşin Temsilcisi Ahmet Doğru ise,Halep’teki insanların mağduriyetlerini giderebilme ve destek olmak adına, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Afşin Belediyesidesteği ile Afşin’de yardım çadırı kurduklarını belirtti.

Halep’te yaşanan insandık dramının yaşandığını ve buna dünyanın sessiz kaldığını söyleyen Hayrat İnsani Yardım Derneği Afşin Temsilcisi Ahmet Doğru, “Afşin’de başlattığımız yardım kampanyası ile Halep’teki Müslüman kardeşlerimizin acılarına bir nebzede olsa destek olmak  istedik. ‘Halep için kardeşlik vakti’ dedik ve harekete geçtik. Kampanyamıza halkımızın teveccühü çok geniş. Halepli kardeşlerimiz için Aralık ayının sonuna kadar vatandaşlarımızın yardımlarını toplayacağız ve en sağlıklı şekilde ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaştıracağız.” Açıklamasında bulundu.

Vatandaşlar sırtındaki kabanları verdi

Ulu Camii önüne kurulan yardım çadırını ziyaret eden Eyüp Arslan ve Hacı Çil ismindeki iki vatandaş üstündeki kabanları çıkartarak Hayrat İnsani Yardım Derneğitemsilcilerine teslim etti.

Yazılı ve görsel medyadan Halep’teki durumu takip ettiklerini belirten Eyüp Arslan, “Biz televizyonlardan Halep’teki insanların yaşadıklarını görüyoruz ve çok üzülüyoruz. Bizden daha çok ihtiyacı olan insanlara yardım etmek bizim görevimiz. İnşallah Halep’te yaşanan bu olaylar son bulur” dedi.

Editör: Haber Merkezi