Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 17 Aralık'la başlayan süreç ve paralel yapı düşünceleriyle ilgili olarak, “Devlet ortak kabul etmez, şerik kabul etmez” dedi.
Arslan, sendikasının Kahramanmaraş Şubesi tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş’ta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Arslan, Türkiye’nin son 10 yılda bölgesinde ve dünyada oyun kurucu ülke olma noktasında önemli mesafeler kat ettiğini belirtti.
Bu durumun bazı çevreler tarafından önlenmeye çalışıldığını ifade eden Arslan, “Türkiye son 10 yılda ekonomik yönden, sosyal yönden, siyasi yönden, toplumsal yönden ciddi değişimleri gerçekleştirdi. Gerçekten dünyanın gözde ülkelerinden bir tanesi oldu. Dolayısıyla bu hızını kesmeye yönelik, Türkiye’nin bölgedeki yeni bir rol üstlenmesine engel olmaya yönelik, gücünü ve takatini engellemeye yönelik bütün yapılar Türkiye’ye büyük bir kötülük yapmaktadır. Biz Türkiye’nin rotasından, Türkiye’nin istikametinden sapmaması için gereken katkıyı ve desteği vermeye hazırız. Demokrasilerde temel bir kural vardır. Devletin asla ortağı olamaz. Devlet asla ortak kabul etmez. Dolayısıyla biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin yurttaşları olarak farklı görüşlerimiz, farklı inanışlarımız, farklı yapılarımız olabilir. Ama devletimiz tek. O zaman hep beraber, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğini, bütünlüğünü, gücünü zayıflatacak hiçbir atılımın içinde, hiçbir yapının içinde olmamalıyız” diye konuştu.
Yaşanan sürecin Türkiye’ye kan kaybettirdiğini, ülkenin enerjisini kaybettirdiğini vurgulayan Arslan, demokrasilerde değişimin adresinin sandık olduğuna dikkat çekti. Bunun dışındaki bir yöntemi asla kabul etmeyeceklerini kaydeden Arslan, şöyle devam etti:
“Bu durum ciddi şekilde Türkiye içerisinde ve uluslararası çevrelerin bir kısım operasyonlarına fırsat veriyor. Bence bu yaklaşımda olanların hepsinin bir ders çıkarması gerekiyor. Türkiye hepimizin, Türkiye Cumhuriyeti devleti hepimizin devleti. Bu devlet ortak kabul etmez, şerik kabul etmez. Biz Türkiye Cumhuriyeti devleti yurttaşları olarak farklı görüşlerimiz, farklı inanışlarımız, farklı değerlerimiz olabilir ama asla devlete paralel bir yapının içerisinde olunamaz. Olmamalıyız. Kimse de bu konuda heveslenmemeli. Türkiye bu badirelerden de inşallah çıkacaktır. Milletin duası , milletin iradesiyle bu sorunlar aşılacaktır. Eğer halkımız bu iktidardan memnun değilse, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları demokratik yollardan getirdiği iktidarı, belediye başkanını, demokratik yollarla da gönderebilir. Önümüzde bir 30 Mart seçimleri var. Türk milleti kararını ne yönde verirse herkes buna saygı göstermeli. Ama sandık dışında, seçim dışında, milli irade dışında siyaseti yeniden dizayn etmek, Türkiye’de yeni bir dizayn oluşturmak, Türkiye’ye yeni bir anlayış getirmek isteyenlerin de karşısında olmalıyız. Demokrasi hepimiz için, sandık hepimiz için, milli iradeye herkes saygı gösterecek. Onun için 30 Mart önümüzde var. 30 Mart’ta ortaya çıkacak halk iradesine hepimiz saygı duyacağız.”
Arslan, Kahramanmaraş’ta yaptıkları çalışma ile belediyede çalışan 2 bin 200 kişinin de Hizmet-İş’e üye olduğunu belirtti. Bu üyelerle bir araya gelmekten mutlu olduklarını dile getiren Arslan, “O toplantıya katılmak üzere buraya geldim. Hem Hak-İş’e bağlı sendikalarımızın diğer teşkilatlarıyla hem de Hizmet-İş sendikamızın mensuplarıyla bir toplantı münasebetiyle buradayız. Burada da taşeron çalışanların sorunlarını, çözüm yollarını ve birlikte ne yapacağımızı konuştuk. Çok verimli, heyecanlı güzel bir toplantı oldu. Umarım Kahramanmaraş bütün Türkiye’ye örnek olacak. Belediyemizdeki hemen hemen tüm taşeron firmalarımızdaki arkadaşlarımız sendikamızın üyesi oldu. İnşallah hastane ve diğer kamu kurumlarındaki taşeron firmalardaki arkadaşlarımızı da sendikamıza üye yapacağız ve taşeron firmalarda çalışan bir milyona yakın arkadaşlarımızın kadro sorunu başta olmak üzere bir çözüm için mücadele ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Arslan, daha sonra sendikada düzenlenen toplantıda AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç’la bir araya gelerek istişarelerde bulundu.
Editör: Haber Merkezi