Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, geleneksel hale getirilen Afşin Karakucak Güreş Festivali'nin 45.'sini düzenleyeceklerini söyledi.

2 Eylül 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek "Afşin Eshab-ı Kehf Kültür ve Karakucak Güreş Festivali"ne 700'den fazla güreşçinin katılacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, kurulacak er meydanı ile Afşin'in güreş festivaline ev sahipliği yapacağını söyledi.

Karakucak güreş festivali için tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Güven, başta Afşinli vatandaşlar olmak üzere, çevre il ve ilçelerden güreş severleri Ergün Ertekin Çim Güreş Sahası'na davet etti.

Geçen yıl düzenlen 44. Afşin Karakucak Güreş Festivalinde 700'den fazla güreşçiyle Türkiye genelinde katılım rekoru kırdıklarını dile getiren Güven, "2 Eylül Pazar günü, Afşin Eshab-ı Kehf Kültür ve Karakucak Güreş Festivalini 45.’sini gerçekleştireceğiz. Müsabakalarımız yine çim güreş sahamızda olacak. Bilindiği üzere geçen yıl güreş sahamızın üzerini tamamen kapatmıştık seyircilerimiz, güreşçilerimiz rahat etti. Bu yılda yine küçük sürprizlerimiz var. Bu tür güreşlerin yapıldığı en iyi sahalardan birine kavuştuk. Onu güreş sırasında sizlerde göreceksiniz. Çok büyük katılım bekliyoruz. Geçen sene Türkiye rekoru kırılmıştı. Katılımcı güreşçi anlamında bu yılda aynısını yaşayacağız." dedi.

Yedi Uyurlar ve güreşçiler diyarı olan Afşin’de güreşçileri ve güreş severleri ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyleyen Güven, şunları söyledi:

"Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Federasyondan yetkililerimizle görüştük, güreş gruplarıyla görüştük ve organizasyonun aksamaması için titizlikle çalışmalarımızı yapıyoruz. Yarışmaya katılan, dereceye giren pehlivanlarımız ödül kuyruğunda beklemeyecekler. Geçen yıl yaptığımız gibi maç bitiminde ödülleri takdim edilecek. Spor camiasından çok önemli kişiler katılım sağladı. İnşallah Afşin’imize yakışır bir festival düzenleyeceğiz.  Geçmişte güreşte Afşin, Türkiye ve dünyada çok iyi yerlere geldi. Şimdi bizim spora ve sporcuya desteğimiz devam ediyor. Afşin Güreş Spor Kulübü olarak özellikle minik ve genç düzeyinde sporcularımızı yetiştiriyoruz ve her türlü imkânı sağlıyoruz. Ardından dereceye giren sporcularımızı diğer kulüplere transfer diyoruz. Afşin'imizde ülkemizi temsil edecek güreşçiler yetiştirmeye devam ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi