Yemen'in başkenti Sana'da Hz. Muhammed'e hakaret eden filmi protesto eden göstericiler, ABD Büyükelçiliği'ne saldırdı.

 

Libya'da ABD Büyükelçisi Christopher Stevens'ın ölümüne yol açan "Müslümanların Masumiyeti" adlı filmin isyanı Mısır ve Tunus'un ardından Yemen'e sıçradı. ABD, elçiliği önünde protesto gösterileri yapan gruba polis müdahale etti, 4 kişi öldü.

Güvenlik güçlerinin protestocu gruba müdahalesi sonucu 4 kişi öldü, en az 15 kişi yaralandı.

Yemen emniyet güçlerinden edinilen bilgiye göre, Sana'daki Amerikan Büyükelçiliği binasına girmek isteyen göstericilere polis müdahale etti. Müdahale esnasında 4 gösterici öldü, en az 15 kişi de yaralandı. 5 aracın ateşe verildiği olaylarda büyükelçilik binasının camlarının kırıldığı belirtildi.

 

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, elçilik önünde yaşanan olaylar nedeniyle ABD Başkanı ve halkından özür dilemişti.

Hadi, ''Yaşanan şiddete karışanlar Yemen halkını temsil etmiyor. Sağduyudan uzak provokatif bir grup maalesef böyle bir olaya imza attı'' diye konuşmuştu.

MURSİ'DEN 'SAKİN OLUN' ÇAĞRISI

Mısır'da da gösteriler devam etti. Dün gece ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırı sonrası göstericilerle, güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, halkı barışçıl gösteri yapmaya çağırdı. Mursi, göstericilerin filmi bahane ederek suçsuz insanlara ve elçiliklere saldırmasının yanlış olduğunu söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi