Afşin Esnaf Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı desteklediklerini belirterek, "Enflasyonla mücadelenin, maliyet artışı başta olmak üzere, işsizlikle ve yüksek faizle mücadele anlamını taşıyor" dedi.

Afşin Esnaf Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na ilişkin olarak değerlendirmede bulundu.

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı son derece olumlu bulduklarını belirten Topaktaş, "Topyekun mücadeleye esnaf ve sanatkar camiası olarak biz de destek veriyoruz." ifadesini kullandı.

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nın başarıya ulaşması için ihtiyaç duyulan her alanda üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini bildiren Topaktaş, " Enflasyonu tetikleyen temel ürünlerdeki fiyat indirimleriyle beraber, iç piyasadaki hareketlilik yeniden sağlanacaktır. Diğer taraftan özel sektörümüzün üretim maliyetlerinin dengelenmesi, finansmana erişim ve vergi alanında yapılan düzenlemeler, enflasyonla etkin mücadeleyle birlikte iş dünyamızın elini de güçlendirecektir." dedi.

Devletin ve Türk özel sektörünün el ele vererek başlattığı iktisadi mücadelenin, Türkiye ekonomisinin geleceği için hayati önem arz ettiğini vurgulayan Topaktaş, "Bu anlamda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı çok anlamlı buluyor, bu mücadeleye tam destek veriyoruz. Enflasyonla, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu ve ortak fedakarlıklarıyla daha etkin mücadele edileceğine inanıyoruz. Afşin esnafıyla, tüccarıyla, sanayicisiyle her zaman olduğu gibi yine devletinin ve milletinin yanında olacak, Türkiye'nin başlattığı iktisadi mücadeleye en güçlü desteği verecektir. Bu topyekun kararlılıkla kamu, özel sektör ve tüketicilerle sağlanacak güçlü iş birliği ve koordinasyonla, zorlu sürecin geride bırakılacağına, yeniden yüksek tempolu ve istikralı büyüme sürecine girileceğine inanıyoruz.  Afşin'de üzerimize düşen görevlerin farkındayız ve yerine getirmeye hazırız." ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi