AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Elbistan ve Afşin'in doğalgaz getirilmesi için başlatılan çalışmalarda önemli bir adımın daha atıldığını ifade ederek, daha önce ödeneğin üzerinde teklifler verildiği için 2 defa iptal edilen harita-kamulaştırma- mühendislik ihalesinin tamamlandığını söyledi.

Doğalgazın gelmesi ile Elbistan ve Afşin’deki hava kirliliğin büyük ölçüde önüne geçilmesi ve bölge halkının daha temiz bir çevrede yaşaması için başlatılan doğalgaz çalışmalarının, hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, yaptığı açıklamada “İnşallah kısa zamanda harita-kamulaştırma ve mühendislik çalışmaları sona erip, inşaat çalışmalarına başlanacak” dedi.
            
BOTAŞ tarafından yapılan, ‘Elbistan-Afşin DGBH Arazi-Etüt, Harita ve Kamulaştırma/Mühendislik İşi Danışmanlık Hizmet Alımı’ ihalesinin ödeneğin üzerinde teklifler verildiği için 2 defa iptal edildiğini belirten Mahir Ünal, yaşanan gecikmeyle ilgili olarak şunları söyledi: “BOTAŞ bu ihaleyi tekrar gerçekleştirdi. Bu defa ihaleye 8 firma teklif verdi ve şuanda ihaleyi alan firma belli oldu ve itiraz süreci başladı. Birkaç hafta içinde firma ile sözleşme imzalanacak ve yüklenici firma çalışmalarına başlayacak. İşin en kısa zamanda tamamlanması için bizlerde konuyu yakından takip edeceğiz. İnşallah inşaat çalışmaları da, kamulaştırma-mühendislik işinin ardından hemen başlayacaktır”
           
Elbistan ve Afşin ile Termik Santrallerin ilk ateşlemesinde kullanılacak olan doğal gazın Elbistan ve bölgesinin gelişimi ve bölgeye yapılacak olan yatırımlar için 24 inçlik bir boru hattı ile doğalgazın bölgeye ulaşacağını belirten Ünal, şunları söyledi: “BOTAŞ tarafından yapılan planlamaya göre Elbistan ve Afşin ilçelerinin yanı sıra termik santrallerin ilk ateşlemesinde kullanılacak gazı sağlayacak boru hattı 16 inçlik olacak. Bilindiği gibi Elbistan ve bölgesi hızlı gelişen ve ileride sanayi şehri olabilecek bir alan. İlerleyen yıllarda yapılacak enerji yatırımları ve organize sanayi bölgesinde faaliyet gösterecek sanayi kuruluşları da hesap edildiğinde, bu bölgeye 24 inçlik bir boru hattı döşenmesi gündeme geldi. Şuanda kapsamlı bir fizibilite çalışması yapılıyor. Elbistan ve Afşin’e doğalgaz getirilmesi amacıyla yapılan çalışmaları Enerji Bakanlığı ile birlikte yürütüyoruz. Enerji Bakanlığı’nın bu bölgede çok büyük enerji yatırımları olacak. O nedenle doğalgaz çalışmaları Enerji Bakanlığı’nın da öncelikleri arasında yer alıyor.”
           
Elbistan ve Afşin’e doğalgaz getirilmesi amacıyla BOTAŞ tarafından yapılan, “Elbistan-Afşin DGBH Arazi-Etüt, Harita ve Kamulaştırma/Mühendislik İşi Danışmanlık Hizmet Alımı” ihalesine 8 firma katıldı.
           
Yaklaşık bedeli 790 bin TL olan doğalgaz ihalesine giren 8 firmadan 4’ü ödeneğin üstünde, 4’ü ise ödeneğin altında teklif verdi. İhaleye giren Firmaların verdikleri KDV hariç teklifleri ise şu şekilde oldu: San Mühendislik: 1 milyon 240 bin TL, Seçilmiş Harita İnş. Müh.: 480 bin TL, Özerler Mühendislik-Şah-Kar Harita İş Ortaklığı: 775 bin TL, Etap İnş. Müh.-Kartal Harita Müh. İş Ortaklığı: 649 bin TL, Ana-Kent Planlama Yapı: 720 bin TL, GEOGIS Kent Bilgi Sistemleri: 522 bin TL, Günka Harita Taahhüt.: 700 bin TL, Serpen İmar-Ang Müh. İmar İnş. İş Ortaklığı: 470 bin TL.
Editör: Haber Merkezi