Güven: "Doğalgaza kavuştuğumuz için mutluyuz"

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Afşin'in geleceği açısından çok önemli bir hizmet olan doğalgaza kavuştuğumuz için mutluyuz. Doğalgaz, daha yaşanabilir bir Afşin için önemli role sahip. " dedi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin-Elbistan hattına doğalgaz verilmesinin ardından, Afşin-Elbistan ARMADAŞ Şube Müdürü Cihangir Turan'ı ziyaret ederek, süreç ile alakalı bilgi aldı.

Doğalgazın temiz, hesaplı ve konforlu bir enerji olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Güven, "Doğalgaz doğayı ve çevreyi de kirletmez. Doğal gaz kullanan şehirlerde hava kirliliği hissedilir düzeyde azalmakta." dedi.

- "Afşin'de güneş enerjisi kullanan kalmayacak"

Afşinli vatandaşların doğalgaz hizmetiyle rahat edeceklerini dile getiren Güven, " AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal’ın katılımıyla Afşin ve Elbistan hattına doğalgazı vererek, meşalemizi yaktık. Şuanda hatlarımızda gaz bulunuyor. Bugün ARMADAŞ’a ziyarette bulunduk. Afşin’de ve Elbistan’da doğalgaz hizmetine kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Doğalgaz aslında ekonomik bir ısınma aracı. Tabi hemşehrilerimizin tereddütleri var. Burası soğuk iklim bölgesi, doğalgaz ısıtır mı? Düşüncesi var. Doğalgazın kalorisi 20-25 bin civarında bizim kullandığımız kalorifer sisteminin kalorisi 8 binle 12 bin arası. Dolayısıyla ısıtma problemi olmaz. Özellikle yazın çok ekonomiktir. Mutfakta kullanan tüp gazı, banyo için kullanılan sıcak su ısıtma bakımından da ekonomik bir ısınma aracıdır. Tahmin ediyorum 2 yıl içerisinde Afşin ve Elbistan’da güneş enerjisi kullanan kalmayacak. Afşinliler bunun tadına varacak ve inşallah rahat edecekler. Özellikle Afşin ve Elbistan’da emekliler yazın Afşin’de kışın Kahramanmaraş’ta ikamet ediyorlardı. İnşallah yazlı kışlı emeklilerimiz Afşin’de ikamet edecekler." açıklamasında bulundu.

Vatandaşların konutlarında doğalgaz enerjisini kullanabilmesi için tesisat projelerini onaylatması gerektiğini ifade eden Güven, " Henüz gaz kullanan vatandaşımız yok. Doğalgazın açılmasıyla kullanıma başlayabilmeleri için dönüşümü yapan firmaların projelerini elektronik ortamda teslim edip onaylatmaları gerekiyor. Bu yapılmaz ise ARMADAŞ gaz açmayı yapamıyor. Dolayısıyla herkes dönüşümü yaptırdığı firmaya ulaşıp projelerini onaylatmalarını istesinler. Önümüz kış, vatandaşlarımız mağdur olmaması için doğalgaz tesisat projeleri onaylanması gerekiyor. Özellikle belirtiyorum bu noktadaki ihmal ARMADAŞ’ın değildir. Yetkili firmaların projeyi onaylatmamalarından kaynaklanan bir durum sebebidir." dedi.

Ziyaretten dolayı Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'e teşekkür eden Afşin- Elbistan ARMADAŞ Şube Müdürü Cihangir Turan, vatandaşların doğalgaz enerjisini kullanabilmesi için doğalgaz tesisat projesinin onaylanması gerektiğini söyledi.

Afşin'de bin 100 abone bulunduğunu söyleyen ARMADAŞ Şube Müdürü Cihangir Turan, " Hamd olsun dün itibariyle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Mahir Ünal’ın katılımıyla Afşin Elbistan’a doğalgaz verme törenini gerçekleştirdik. Dün itibariyle çelik hatlara gazımızı verdik. Şuana kadar Afşin’de bin 100 Elbistan’da ise 2 bin 200 abonemiz var." dedi.

- "Onay için gelen proje yok"

ARMADAŞ olarak proje onay sürecine başladıklarını söyleyen Turan, şunları söyledi:

"Abonelerimiz iç tesisatlarını yaptırdılar. Biz gazı Afşin’e ve Elbistan’a verdik. Bu süreçte önce vatandaşlarımız iç tesisat dönüşüm firmalarına müracaat ederek firmaların ise ARMADAŞ’a projelerini onaylatmalarını istiyoruz. Burada süreç yetkili firmaların bize projelerini vermeleriyle başlıyor. 22 Ekim 2018 Pazartesi Günü itibariyle proje onay sürecine başladık. Ancak gelen proje şuana kadar maalesef yok. Yetkili firmaların ellerini hızlı tutarak vatandaşların daha soğuk günlerde sıkıntı yaşamaması için iç tesisat projelerini sistem üzerinden bize onaylatmaları gerekiyor. Eğer projede teknik bir eksiklik olursa biz altına notunu düşerek tekrar sistem üzerinden iade edip firmalarımız eksikliklerini düzelttikten sonra tekrar bize onay için gönderiyorlar. Projede eksiklik yoksa en kısa sürede projelerini onaylayıp doğalgaz kullanmaya başlayabilirler.

İç tesisat firmasının proje onayını tamamlandıktan sonra vatandaşa yetkili firma tarafından ulaşım sağlanarak projenin onaylandığının bilgisini verecekler. ARMADAŞ’a gelen vatandaş ise yapılacak olan sözleşmenin ardından gerekli bilgileri bize vererek tekrar iç tesisat firmasına dönüş sağlayıp gaz açma işlemi için randevu almaları gerekiyor. Bu işlem için de yine yetkili firma bize sistem üzerinden müracaat ettikten sonra gaz açma işlemini tamamlıyoruz. Üzerine basa basa söylüyorum. Firmalarımızın ellerini çabuk tutmaları gerekiyor ki vatandaşımız mağdur olmasın. Bir diğer önemli husus ise vatandaşlarımıza biz ilk günden itibaren dedik ki iç tesisatlarınızı ARMADAŞ’tan yetki belgesi almış olan firmalara yaptırın. Çünkü yetkisiz firmalar ARMADAŞ’ın muhatabı değildir. Çünkü ilerleyen süreçlerde büyük sıkıntılar çıkacak. Vatandaşlarımızdan ricamız ilgili firmalara gittiklerinde yetki belgelerinin olup olmadıklarını sormalarıdır."

Editör: Haber Merkezi