Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş’ın pek sorunu gibi yanık ünitesi konusundaki sorununu da, 15 Ocak 2014 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdiğini söyledi.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesindeki poligonda meydana gelen patlamada, yaralanan polis memurlarından 3 kişinin Adana’ya ve 1 kişinin de tedavi edilmek üzere ambulanslarla Malatya’ya sevk edildiğine işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Yatak İhtiyacı
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 15 Ocak 2014 tarihinde yapmış olduğum konuşmada, Kahramanmaraş Necip Fazıl Hastanemizde 400 yatak mevcut olduğunu ifade ederek, yeni açılan Tıp Fakültemizde ise 600 yataklı olmasına rağmen 200-250 yatak kapasitesi ile çalışmakta olduğunu vurgulamıştım. Kahramanmaraş'a bu yatak kapasitesinin yetmediğini belirterek, birçok hastanın yan komşudaki illerimizin hastanelerine sevk edildiğini açıklamıştım. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda tedbir almasını rica etmiştim.
Yanık Ünitesi
Aynı tarihteki konuşmamda ayrıca her iki hastanemizde de, koskocaman Kahramanmaraş'ta yanık ünitesi bulunmamasını eleştirerek, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili çalışma yapmasını ve bir yanık ünitesinin Kahramanmaraş hastanelerine ve Tıp Fakültesine açılmasını özellikle istirham emiştim.
Eksikler Tamamlansın
Sağlık Bakanlığı, bu istirhamımı dikkate alarak Kahramanmaraş’ta bir yanık ünitesi hizmete açtı. Fakat bu yeterli olmadı. Çünkü çok eksikleri var. Eksikleri tamamlanmamış. Yanıklı hastalara hizmet verecek durumda değil. Bu nedenle zaten patlamada yaralanan arkadaşlarımız Kahramanmaraş yerine Adana ve Malatya’daki hastanelere gönderilmiştir.
Kahramanmaraş’a Yakışmadı
Bu durum Kahramanmaraş’a hiç yakışmamıştır. Bu durum koskoca Kahramanmaraş için üzüntü verici bir durumdur. Neredeyse hizmet fakiri haline getirilen Kahramanmaraş kendi yaralarını kendisi saramaz hale gelmiştir.
Yaşanan bu olaydan sonra Kahramanmaraş’ın sağlık konusundaki eksikleri başta personel olmak üzere tek tek tespit edilerek en kısa sürede ortadan kaldırılmalıdır.
Böylece Kahramanmaraşlı hastalar ve yaralılar, tedavi için kilometrelerce uzaktaki komşu illerdeki hastanelere gitmek zorunda kalmasın. Hastalarımız, bulundukları yerlerde, mahallinde sağlık hizmeti alsın.”
Editör: Haber Merkezi