Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlarının her geçen biraz daha artış gösterdiğini ifade ederek bu sorunlar nedeniyle, sağlık çalışanlarının yıllık izinlerini bile kullanamaz hale getirdiğini belirtti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dedeoğlu mesajında; ülkemizde ilk tıp bayramı kutlamalarının, Birinci Dünya Savaşı sonunda, İstanbul’un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında yapıldığına işaret ederek, tıp bayramının önemine değindi.

Son yıllarda ülkemizde Tıp Bayramı kutlamalarının uygulanan yanlış hükümet politikaları nedeniyle, hak arama mücadelesine dönüştüğünü hatırlatan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüm beklediğini kaydetti. Hastanelerde hekimlerin ve sağlık personelinin geç saatlere kadar fedakârca çalıştıklarına dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm bulunmalıdır. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması Sağlık Bakanlığı’nın en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetleri de yasal bir görev olarak yine Sağlık Bakanlığı’na verilmiştir.

Bölgesel farklılıkların giderilmesi ve herkesin sağlık hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanması görevi de yine Sağlık Bakanlığı’nın yani bu hükümetin görevleri arasında yer almaktadır. Bütün bu yetki ve sorumlulukları bünyesinde toplayan Sağlık Bakanlığı, bugün halkın sağlığını koruyamaz ve sağlık personelinin biriken sorunlarına çözüm üretemez hale gelmiştir.

Sağlık hizmetleri alanında ülkemizde çok büyük sorunlar yaşanmaktadır. Ülkemizde, sağlık hizmetleri alanındaki bölgesel farklılıklar artarak devam etmektedir. Ülkemizde sağlık hizmetleri, bu hükümet döneminde adım adım paralı hale getirilmiştir. Hükümet, katkı ve katılım paylarını sürekli olarak artırmaktadır.

Bu dönemde ameliyat sırasında kullanılan pek medikal üründe hasta tarafından karşılanmaya başlamıştır. Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan yeni fiyat artışı ile mide, kalp, hepatit, tansiyon ve astım gibi tedavi gruplarındaki bazı ilaçlardan iki kata varan oranda katkı payı alınması konusunda uygulama başlatılmıştır.

Ayrıca özel hastanelerin sundukları sağlık hizmeti karşılığında hastalardan alabilecekleri fark oranı yüzde 30’dan yüzde 200’e çıkarılmıştır. Hükümet politikaları kapsamında başlatılan bütün bu uygulamalar, hastalarda çeşitli mağduriyetlere ve sorunlara neden olmaktadır.

Devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerin içinde bulunduğu sorunlar her geçen gün artmaktadır. Polikliniklerde ve klinikler de büyük bir hasta yoğunluğu yaşanmaktadır. Hemen hemen her poliklinik önünde uzun kuyruklar oluşurken, kliniklerde de hastalar yatış için sıra beklemektedir.

Sağlık çalışanları, hükümetten döner sermaye gelirlerinin emekliliğe yansıtılması konusunda düzenleme beklemektedir. Fiili hizmet ve risk tazminatı tüm sağlık çalışanlarına uygulanmalıdır. Üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personeline de Sağlık Bakanlığı’ndaki gibi eş durumu tayini hakkı verilmelidir.

Üniversite hastanelerinin mali yükünün azaltılması konusunda düzenlemeye gidilmelidir. Sağlık hizmetlerinin eşit verimli ve erişilebilir bir şekilde sunulabilmesi için hükümet politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Bu vesileyle, tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, selam ve saygılarımı sunarım”
Editör: Haber Merkezi