Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, uzman erbaş ve uzman çavuşların Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yıllarca görev yaptıktan sonra sözleşme bitimi, sağlık ve ailevi nedenlerden dolayı bu kurumumuzdan ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.
Milli Savunma Komisyonu’nda konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılan uzman çavuş ve uzman erbaşların canını ortaya koydukları bu vatan görevinden sonra, kamu kurum ve kuruluşlarında iş bulma konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarına işaret etti.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, hükümetin, uzman erbaş ve uzman çavuş gibi sözleşmeli diğer grupların kamu kurum ve kurumlarında daha rahat bir şekilde iş bulmalarının önünün açılması konusunda da çalışma yapılması gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“Ayrıca sözleşmeli subay ve astsubaylar emeklilik, sağlık ve disiplin gibi konularda emsal görevlerde bulunan personele göre mağdur edilmektedir.
Sözleşme yenileme konusunda problem yaşayan sözleşmeli subay ve astsubaylar, sözleşme bitiminden sonra uzman erbaş ve uzman erlerde olduğu gibi bir uygulama isteyerek, sınavsız memuriyete geçmek istemektedir.
Ayrıca kamuda çalışan bazı sözleşmeli personellere kadro verilirken, sözleşmeli subay ve astsubayların kapsam dışı bırakılmaları da başka bir mağduriyete yol açmıştır.
Sözleşmeli subay ve astsubaylar, sağlık hizmetleri konusunda da emsal görevde bulunan personele göre büyük sıkıntı yaşamaktadır.”
Editör: Haber Merkezi