Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu,Türkiye’de işsizlik oranlarında her geçen gün biraz daha artış meydana geldiğini belirterek, işsizliğin ülkemizin en temel meselesi haline geldiğini söyledi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, işsizlik rakamlarının hükümet politikaları nedeniyle çift haneli rakamların altına bir türlü düşemediğini vurguladı. Türkiye’de işsiz kişi sayısının açıklanan son rakamlara göre, 19 bin kişi artarak, 2 milyon 809 bin rakamlarına yükseldiğine işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, resmi olmayan gerçek rakamların çok daha yüksek olduğunu vurguladı.
Hükümetin işsizlikle mücadele konusunda yıllardır neredeyse hiçbir şey yapmadığını da ifade eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, genç nüfusta ortaya çıkan işsizlik oranlarının çok üzüntü verici olduğunu açıkladı.
Kahramanmaraş’ta seçim çalışmalarını sürdüren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, iş gücüne katılım oranının son yıllarda oldukça düşük olduğunu da hatırlatarak, ülkemizde pek çok meslek grubunda işsizlik yaşandığını bildirdi.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, yıllarca dirsek çürüterek okul bitiren gençlerimizin işsiz kalmasının hem ülkemiz, hem de ülke ekonomisi için çok büyük bir kayıp olduğunu ifade etti. Ülkemizde işsizlik sorununa üretimi ve istihdamı artırarak çözüm bulunması gerektiğine dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sözlerini söyle sürdürdü:
“Her evde en az bir işsiz var. İşsizlik artıyor. Sürekli olarak ithalata yönelen hükümet, işsiz gençlerimizi unutmuş durumdadır. Hükümet ithalat yerine yatırım ve üretime yönelmelidir. Üretim artışı sağlanarak, ihracat artırılmalıdır. Hem kamu da hem de özel sektörde iş gücü piyasalarına katılın artırılmalıdır. İşsizlik meselesine çözüm bulamayan hükümet, ülkenin hiç meselesine çözüm bulmaz. Ülkemizde en temel sorun, işsizlik sorunudur.
Yatırımları artırmak ve istihdam sağlamak için özel müteşebbisler mutlaka teşvik edilmeli ve desteklenmelidir. Yerli sanayinin rekabet gücü artırılmalıdır. Böylece ülkemizde daha fazla istihdam sağlanmalıdır.”
Editör: Haber Merkezi