Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile kömür işletmesinin devrine ilişkin olarak Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle hazırladığı soru önergesini Meclis’e sundu.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve AEL Kömür İşletmesi’nin ERG Elektrik firmasına devrinin gündeme gelmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de yaptığı konuşma ile bu konuya dikkat çeken MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, yeni bir girişimde daha bulundu. Dedeoğlu, devir ve özelleştirme konusuna ilişkin olarak hazırladığı soru önergesini Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sundu.

Dedeoğlu, termik santral ve kömür işletmesindeki özelleştirme çalışmalarının bölge halkı tarafından tepkiyle karşılandığını belirttiği önergesinde, “Vatandaşlarımızın sesine kulak vermeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda her hangi bir çalışmanız var mıdır?” sorusunu sordu.

Dedeoğlu, önergesinde şu ifadelerini kullandı: “Kahramanmaraş Afşin-Elbistan Termik Santrali konusunda başlatılan özelleştirme çalışmaları başta burada çalışan personel olmak üzere bölgedeki vatandaşlarımız tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmaktadır.

Bu bilgiler ışığında; Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde yapılacak olan özelleştirmenin devleti milyarlarca lira zarara uğratacağı doğru mudur? Doğru ise ülke menfaatlerini korumak amacıyla bu özelleştirmeden vaz geçmeyi düşünüyor musunuz? Hem burada çalışan personel, hem de bölgede yaşayan vatandaşlarımız bu özelleştirmeye karşıdır. Vatandaşlarımızın sesine kulak vermeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda her hangi bir çalışmanız var mıdır?”
Editör: Haber Merkezi