Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, dershaneleri kapmakla sorunun halledilemeyeceğini belirtti.
Taslağın yasalaşması halinde dershaneciliğin merdiven altına ineceği uyarısında bulunan Dedeoğlu, “Dershanelerin iyileştirilip devletin kontrolüne ve Milli Eğitim Bakanlığının kontrolünde çalışması gerekir. Yani bunu kapatmak çözüm olmaz. Merdiven altına inecektir." dedi.
Etüt merkezlerinin de dershanelerle aynı kaderi paylaşacağını ifade eden Dedeoğlu, “Bu kurumların denetim altına alınıp fiyat ucuzluğunun imkanlarının sağlanıp vatandaşa hizmet edilmesi lazım. Sistemin iyileştirilmesi gerekiyor. Veyahut eğitim sisteminde köklü bir değişiklik yapıp dershanelere hiç ihtiyaç kalmaması gerekiyor. Bütün çocuklar derste yetişecek yani. Ama görüldüğü kadarıyla her ikisi de yapılmıyor. Kör bir noktaya gidiyor iş.” diye konuştu.
“Türkiye’deki eğitim probleminin çözülmesinin imkanı yok” diyen Dedeoğlu, üniversite sınavına giren binlerce gencin sıfır cevapla çıktığını, bu durumun Türkiye’nin eğitim konusunda bir ayna olduğunu vurguladı.
Editör: Haber Merkezi