Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının okul, öğrenci, veli üçgeninde pek çok sorunla birlikte devam ettiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının okul, öğrenci, veli üçgeninde pek çok sorunla birlikte devam ettiğini söyledi. Dedeoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sık sık yeni sistemlerin denendiğini ifade etti.
Dedeoğlu, Okul müdürlerinin yeniden değerlendirmeye tabii tutularak kazanılmış bütün haklarının ellerinden alındığına dikkat çekerek, “Bu değerlendirme tamamen partizanca ve kapalı kapılar arkasında yapılmıştır. Görevden alınmak istenen okul müdürlerine düşük puanlar verilmiştir. Ayrıca puanlama uygulaması sırasında tam bir rezalet yaşanmıştır. Okul müdürlüğünden istifa ederek öğretmenliğe dönenlere, ölenlere, emekli olanlara ve başka kurumlarda çalışmaya başlayanlara da okul müdürüymüş gibi yanlışlıkla puan vermişlerdir. Ölen bir okul müdürüne değerlendirme sırasında tam 100 puan verildiği ortaya çıkmıştır” dedi.

Okul müdürlerine yapılan bu haksız ve yersiz uygulamanın bugün hem okul müdür yardımcılarını hem de öğretmenleri tedirgin etmeye başladığını da ifade eden Dedeoğlu, haliyle bu durumdan öğrencilerin ve velilerinde hakkı olarak rahatsız olduklarını açıkladı.

Dedeoğlu, hükümetin uygulamış olduğu milli eğitim politikalarının ülkemizde her eğitim-öğretim yılında daha büyük sorunlara yol açtığını bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sistemi konusunda da büyük sorunlar yaşanmaktadır. Öğrenciler evlerinden çok uzakta bulunan okullara gönderilmişlerdir. Bu sistem hem velileri, hem de öğrencileri mağdur etmiştir. Bunun dışında öğrenciler kalabalık sınıflarda ders yapmak zorunda kalırken, öğretmenler özür grubu tayinleri konusunda halen sorunlar yaşanmaktadır.
Ülkemizde atanamayan öğretmenlerin de, sözleşmeli öğretmenlerin de ayrı ayrı sorunları bulunmaktadır. Üniversitelerin hem akademik personel hem de derslik konusuna ihtiyaçları vardır. Üniversitelere ayrılan bütçeler yetersizdir. Mutlaka bütçeleri artırılmalıdır.”
Editör: Haber Merkezi