Mesut DedeogluMilliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz’da kutlandığını hatırlatarak, tüm gazetecilerin-basın mensuplarının ve basın çalışanlarının bayramını kutladı.
ZOR ŞARTLAR
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, en önemli meslek grupları arasında yer alan gazetecilik mesleğinin, bugün çok zor şartlar altında yapıldığını belirterek, dışarıdan yapılan baskılar ve uygulanan sansür nedeniyle gazetecilerin ve basın mensuplarının çok zor günler yaşadığını açıkladı. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, ekonomik sıkıntılar yüzünden yerel basının, ulusal basına oranla daha zor şartlarda görev ve yayın yaptığını bildirdi.
 
TEMEL DAYANAK 
 
Kitle iletişim araçlarının önemine de değinen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, bağımsız ve güçlü bir basının bir ülkenin temel dayanaklarından birisi olduğunu ifade etti. İletişim ve haberleşmenin en etkin kanallarından birisinin gazetecilik olduğuna da işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Günümüzde tüm dünyada gazetecilik çağdaş ve demokratik toplum unsurlarından birisi haline gelmiştir. Çağdaşlaşma ve demokratikleşme yolunda bir ülkeye önemli katkılar sağlayan basın, çoğu zaman da sosyal ve kültürel açıdan ülke gelişimine önemli katkılarda bulunmaktadır.
 
SANSÜR VE BASKI
 
Bu nedenle, basın tarafsız ve güvenilir yayın yapmalıdır. Basına müdahale ve sansür uygulamaktan kaçınılmalıdır. Milletimizin haber alma özgürlüğünün önü açılmalıdır. Gazetecilerin ve basın mensuplarının özgür bir şekilde yayın yapmaları sağlanmalıdır. Ayrıca gece-gündüz demeden görev yapan meslektaşlarımız gazeteciler-basın mensupları ve basın çalışanlarının hakları verilmelidir. Yerel basına destek ve teşvik getirilmelidir.” 
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ülkemizde özgür basına olan özlemin bu dönemde her geçen gün biraz daha artığını ifade ederek, hükümetin baskı ve sansür konusunda dikkatli olmasını istedi. 
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.
Editör: Haber Merkezi