Afşin Nüfus Müdürlüğü, 2 Ocak 2017 itibariyle tüm illerde başlatılan yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları için vatandaşların işlemlerini yapmaya devam ediyor.

2 Ocak 2017 tarihinden bu yana yeni çipli kimlik kartı başvuru sayısı 600’e ulaştı.

Afşin Nüfus Müdürü Ramazan Yıldız, hala başvuru yapmayan vatandaşlarımızın acele etmelerinde fayda olduğunu belirterek, randevulu sisteme geçileceğini belirtti.

Afşin Nüfus Müdürlüğüne gelen vatandaşlar istenilen evraklarla gelerek işlemlerini en fazla 10 dakika içerisinde gerçekleştirebiliyor.

Afşin Nüfus Müdürü Ramazan Yıldız: “ Nüfus Müdürlüğümüzde vatandaşlarımızın işlemlerini en hızlı şekilde yapmaya çalışıyoruz. 10 günlü sürede 600 adet yeni kimlik kartı işlemi gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızdan başvuru için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belgelerden birisi ile son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik bir adet fotoğraf istiyoruz. Yeni kimlik kartları 10 yıl boyunca kullanılacak. İlk başvuru ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartları için vatandaşlarımızdan 16 lira, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartları için 32 lira talep edilecek. 30 gün içinde bildirilen doğum olaylarında kimlik kartı başvurusu yapan vatandaşlarımızdan ücret talep edilmeyecek. Yeni kimlikler vatandaşlarımızın belirtmiş olduğu adreslere PTT aracılığı ile gönderilecek” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi