CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye güçlü devlet. Türkiye sağduyulu davranmalı.

Akçakale'deki saldırının ardından Meclis Suriye gündemiyle özel oturumda toplanıyor. TBMM bugün saat 10.00'da toplanacak ve Suriye ile Irak tezkerelerini görüşecek.

 

TBMM, Suriye'nin Akçakale'deki saldırısına karşılık olarak gerektiğinde kullanılmak üzere bir tezkereyi görüşüp gerektiğinde kullanmak üzere kabul edecek. Tezkere için imzalar tamamlandı ve görüşülmesi için TBMM'ye gönderildi. Tezkere'de Suriye'den gelebilecek tehdite karşı 'gerektiğinde kullanılmak üzere' ibaresi yer alacak. Öte yandan bugün Meclis'te sınır ötesi operasyonlarda kullanılmak üzere bir de Irak tezkeresi görüşülüp kabul edilecek.

KILIÇDAROĞLU: SAĞDUYULU DAVRANMALIYIZ

 

TBMM'deki tezkere toplantısında merak edilen noktalardan birisi de CHP'nin tezkereye evet mi hayır mı diyeceği. CHP saat 09.30'da başlayacak kapalı grup oturumunda, tezkere için izlenecek poltikayı belirleyecek. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, bu toplantıya girerken kısa bir değerlendirme geldi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye sağduyulu davranmalı. Türkiye büyük ve güçlü bir devlet. Tavrımız kapalı grupta belirlenecek" derken, CHP çevrelerinden, 'savaş tezkeresine hayır' şeklinde sesler yükseldiği kaydediliyor.

 CHP KARARINI VERDİ

Kapalı grup toplantısı sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı FAruk Loğoğlu, tezkereye hayır deme kararı aldıklarını açıkladı 

TEZKERE ALARMI

Meclis’in bugün sabah saat 10.00’da toplanmasının kararlaştırıldığı dakikalarda Başbakanlık’tan yetkililer Ak Parti grup yönetimini telefonla arayarak, “Suriye’yle ilgili bir tezkere gelecek bekleyin” diye uyardı. Bunun üzerine Meclis evrak müdürlüğü ve grup yönetiminde nöbetçi memurlar bırakıldı.

GEREKTİĞİNDE GÖNDERİLMEK ÜZERE

Akçakale’deki son olayın Türkiye’nin sınır angajmanlarının ihlali olarak değerlendirildiği ve Meclis’in bugün bu çerçevede tavır geliştirebileceği belirtildi. Türkiye, Suriye’yle ilgili angajman kurallarını savaş uçağının düşürülmesi üzerine değiştirmiş ve ilk ihlalde misliyle karşılık vereceğini açıklamıştı.

 

Editör: Haber Merkezi