Tüm ülkede olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da etkili olan kar yağışı sebebiyle Büyükşehir Belediyesi’nin kar temizleme ve yol açma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM) komutasında yürütülen kar temizleme çalışmaları kar yağışı olan bölgelerimizde devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak AKOM’dan yapılan yazılı açıklamada: “Büyükşehir Belediye ekiplerimiz başta olmak üzere ilçe belediyeleri ve karayolları ile koordineli olarak yürüttüğümüz kar temizleme ve yol açma çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.

Afşin merkez cadde, bulvar ve grup yollarımızda otomatik tuz serpme araçlarımız ve kar bıçaklı kamyonlar ile kar temizleme çalışmalarımız devam ediyor,

Tatlar grup yolu , Küçüktatlar,Büyüktatlar,Koçovası , Oğlakkayası , Haticepınarı , Örenli grubunda  kar temizleme çalışmalarımız devam ediyor.

Dağlıca, Topaktaş , Dokuztay , Armutalan, Söğütdere , Dokuztay bölgesinde kar temizleme ve yol açma çalışmalarımız devam ediyor.

Sevin grup yolu , Büyüksevin , Çukurpınar , Türksevin , Binboğa , Tomas , Örenli  mahallelerimizde kar açma çalışmalarımız devam ediyor.

Başüstü,Ağcaşar,Kepez , Yazköy  grubunda karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor.

Elbistan Merkezde Otomatik tuz serpme araçlarımız ve kar bıçaklı kamyonlarımız teyekkuz halinde bekletilmekte olup, Elbistan Sultankorusu grup yolu ile Ovacık, Sarıyatak,Ferhatpınarı , Üçkilise , Höblek , Uncular , Elmalı , Karamağra , Keçemağra , Beyyurdu, Yapılı , Horhor , Kayageçit, Alkayaoğlu , Fakıoğlu , Uzunpınar , Kızıleynek mahallelerimizde kar temizleme ve yol açma çalışmalarımız devam ediyor.

Elbistan Kalaycık, Körücek, Elmalı, Uzunpınar Bölgesinde kar temizleme çalışmalarımız devam ediyor.

Elbistan İğde, Çalış, Türkeli, Güblüce, Akbayır, Bakış , Hüyücek , Soğucak , Gücük bölgesinde karla mücadele çalışmalarını devam ettiriyoruz.

Elbistan Karahasanuşağı grup yolunda Kangal , Aktepe , Karahasanuşağı , Tapkıran,Tapkırankale , Armutalan  bölgesinde karla mücadlee çalışması devam ediyor.                       

Ekinözü bölgesinde Gaziler – Kürtül – Demirlik – Uludere bölgesinde karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor.

Ekinözü Kabaktepe, Yeniköy , Kandil , Ataköy bölgesinde karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor.

Alişar grup yolu ve bağlı mahallelerimizde karla mücadlee çalışmalarımız devam ediyor.                        

Editör: Haber Merkezi