Afşin Belediyesi, ilçe merkezinde son günlerde aralıksız devam eden kar yağışı ve etkili olan soğuklar nedeniyle cadde ve sokaklarda biriken kar ve yaşanan buzlanma nedeniyle temizlik seferberliği başlattı.

Afşin Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tüm araçları ile gece gündüz demeden karla mücadeleye devam ediyor. Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yoğun kar yağışında ekipler gece de tüm mahallelerde çalışmalara ara vermeden devam etti. Kapalı yol bulunmaması için sabaha kadar sürdürülen çalışmalar, yüksek mahallelerde devam ediyor.  

Şehir merkezinde 30 cm olan kar kalınlığı yüksek mahallelerde 70 cm’i buldu. Mahallelerde vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için çalışmalar aralıksız sürüyor. Ekipler özellikle cadde ve sokaklar, camiler, okul, sağlık kuruluşları ve hastane yolu ulaşım güzergâhında çalışmaları yoğunlaştırdı. Temizlik ekipleri de kaldırımlardaki karları temizliyor.

24 Saat esaslı çalışıyoruz

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ana caddelerde trafik akışının aksamaması için buz kaldırma çalışmalarının akşam saatlerinde yapıldığını belirterek şunları kaydetti:
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, kar yağışının başlamasıyla birlikte karla mücadele ekiplerinin hazır olduğunu belirterek “ Ekiplerimiz kar uyarısıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayarak, kar nöbetine hazırlandı. Karın olumsuz etkilerini en aza indirmek ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için ekiplerimiz gece gündüz demeden karla mücadeleye devam ediyor. 24 Saat aralıksız kar temizleme çalışmalarımız sürüyor.  Ekiplerimiz herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için cadde ve sokaklarda, kar, tuzlama çalışmaları ve buz temizleme çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Geçen haftalarda başlattığımız yollardaki buzlanmalara müdahale etmiştik. Aynı çalışmaları devam ettiriyoruz, havaların tekrar soğumasıyla birlikte çok ciddi anlamda tekrar buzlanmalar meydana geldi yollarda. Bunlar trafiği de olumsuz yönde etkiliyor. Dolayısıyla biz Belediye olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Gece geç saatlerde trafiğin yoğun olmadığı zaman belirlenerek yağış sonrası daralan ve buzlanan yollarımızdan Atatürk ve Elçibey caddelerimizde kazıma ve kar kaldırma işlemleri yaptık. Büyükşehir Belediyemize bağlı ekiplerimiz ile koordineli bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve ulaşımda engel sıkıntılar yaşanmaması için 24 saat esaslı vardiyalı ekiplerimiz ile gece gündüz hazır bekliyoruz. Şu an itibari ile ana arterlerimizde herhangi kapalı yolumuz bulunmamakta. Öncelikli olarak hastane, sağlık kuruluşları ve okul yollarımız olmak üzere kazıma, kaldırma ve tuzlama işlemleri yapıldı. Olası bir yağış için de ekiplerimiz ve iş makinaları tam teçhizat hazır bekliyor ” dedi.

Editör: Haber Merkezi