AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini, başkanlık sisteminin diktatörlük olmadığını belirterek; "Seçmen sadece parlamentoyu seçmesin, seçmen hem parlamentoyu hem başkanı seçsin dedi.
  

Türkiye’nin gündemini oluşturan başkanlık sistemiyle ilgili konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, kendilerini ülkeyi bölmekle itham edenlerin yıllarca darbe ve müdahalelere sessiz kaldığını söyledi.
1960 ve 1980 darbeleri ile 28 Şubat’tan da örnekler veren Mahir Ünal, Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesi gerektiğine inandıklarını belirterek şunları söyledi; “Başkanlık sistemi diktatörlüktür değil, ana muhalefet bu konuyu maalesef çarpıtıyor ve ‘biz parlamentosuz bir sistem istemiyoruz’ diyor. Yani başkanlık sistemini parlamentosuz bir sistem zannediyor. Şu anki sistemde seçmen parlamentoyu seçiyor ve yürütme içinden çıkıyor. Yani yasama organının içinden bir yürütme çıkıyor, bakanlar ve başbakan oradan seçiliyor. Dolayısıyla parlamenter sistemde zayıf koalisyonlar olursa parlamento çalışamaz oluyor, parlamentoda koalisyon varsa parlamentoda sistem işlemez hale geliyor. Bu defa güçlü bir yürütmede eğer isterse yasamayla ilgili sorunlar çıkabiliyor. Biz diyoruz ki seçmen hem parlamentoyu seçsin hem başkanı seçsin. Yani seçmen sadece parlamentoyu seçmesin, seçmen hem parlamentoyu hem başkanı seçsin. Başkan da kendi bakanlarını dışarıdan seçiyor. Dolayısıyla başkanlık sisteminde parlamento kendi asli işlevini yerine getiriyor.”
Editör: Haber Merkezi