Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 26-29 Ocak tarihlerinde İstanbul'da 21'incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) ile ilgili değerlendirmede bulundu.

UNESCO'nun 'Geçici Dünya Mirası' listesindeki Eshab-ı Kehf'i dünyaya tanıtmaya devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Güven, " 2017 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 85 ülke ve Türkiye’deki tüm illerin katılımıyla gerçekleşti. Afşin'in göz nuru Eshab-ı Kehf, EMITT'in ilgi odağı oldu " dedi.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 21'incisi düzenlenen fuara “Dünya Mirası Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi” temalı stant ile katıldıklarını belirten Güven, " Bizim Eshab-ı Kehf konseptiyle katılmamızın en önemli nedeni çok önemli bir mirasımız olan Eshab-ı Kehf Külliyesini bütün dünyaya tanıtmaktı. Amacımıza ulaştığımıza inanıyorum. EMITT 2017'de standımız ile destinasyonlar dalında 'En Etkin Tanıtım' ödülüne layık görüldük" diye konuştu.

Fuarda, Afşin'in tarihi, kültürel ve turistik yönlerini tanıtımını ön plana çıkartmaya çalıştıklarına değinen Güven, konuşmasına şöyle devam etti:

"Afşin Belediyesi olarak bağımsız bir stant açmaktı. Elimizde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde bulunan Eshab-ı Kehf Külliyemiz var. Stant tamamen Eshab-ı Kehf’i tanıtmaya amaçlıydı. İlginç temaslar oldu. Standımızı farklı inanç gruplarına mensup vatandaşlar ziyaret etti. Zaten Eshab-ı Kehf özelliği itibariyle de Müslümanlar ve Hıristiyanlar için çok önemli bir konumda. Bizim burada ki amacımız, Eshab-ı Kehf’in bulunduğu mekanın Afşin'de olduğu algısını zihinlerine yerleştirmek ve inanç turizmi anlamında destek ve tanıtımı gerçekleştirmekti. Bunu büyük ölçüde başardık ve standımız ile en etkin tanıtım ödülüne layık görüldük.  İnşallah Eshab-ı Kehf’in tüm ülkede dünya da ve inanç turizminde önemli yer tutan mekan haline getirmeyi düşünüyoruz."

Eshab-ı Kehf'in, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesinde yer alması için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Güven, " Eshab-ı Kehf Canlanıyor projemizi baharın gelmesiyle faaliyete geçireceğiz. Külliyemiz, inanç turizmi bakımdan çok önemli bir konumda. Belediye olarak değişik projelerimizle Eshab-ı Kehf'i insanların ziyaret etmekten ve burada vakit geçirmekten hoşlanacağı bir mekan haline getireceğiz.  Külliyenin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla önemli bir aşama geçtik. Bundan sonra burasının bütün nesillere bir dünya mirası olarak bırakılmasını hedefliyoruz. Eshab-ı Kehf kalıcı listede yer aldığında turizm anlamında da elimizi çok rahatlayacak. Eshab-ı Kehf’i tanıtmak için hangi etkinliklerde bulunmamız gerekiyorsa orada bulunacağız. " açıklamasında bulundu.


Editör: Haber Merkezi