Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında yerel seçimlerle ilgili yeni bir yasa çalışması yapmayacaklarını belirtti.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grubu’nda yaptığı konuşmada, Kızılcahamam’da geçen hafta sonu geleneksel istişare ve değerlendirme toplantılarının 19’uncusunu gerçekleştirdiklerini anımsattı.
Millet ile istişareyi olduğu gibi kendi aralarındaki istişareyi de asla ihmal etmeyen bir siyasi hareket olduklarını ifade eden Erdoğan, istişare, danışma, müzakere, ortak aklın bütün olumlu sonuçlarından, hayırlı semerelerinden bugüne kadar fazlasıyla yararlandıklarını, bundan sonra da yararlanmayı sürdüreceklerini söyledi.
Erdoğan, istişare toplantılarında sadece partinin durumu, geleceğini değil; ülkenin genel durumu ve geleceğini değerlendirdiklerini, muhasebe yaptıklarını anlattı. Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Milletin sinesinden doğmuş, millet ile olan birliğini, bütünlüğünü, sürekli güçlendirerek bugünlere gelen parti olarak, milletimizin hissiyatını en doğru şekilde anlamaya, ona en güzel şekilde tercüman olmaya çalışıyoruz. Hani hep ’biz dertliyiz, sevdalıyız’ diyoruz ya. Bizim derdimiz, milletimizin derdi; bizim sıkıntımız milletimizin sıkıntısı; bizim özlemlerimiz milletin özlemleridir.
Bizim siyasetimiz zümre siyaseti, elit siyaseti, istismar siyaseti değildir, hizmet siyasetidir. Bizim siyasetimiz sadece bir etnik grubu, sadece bir inanç grubunu, sadece bir bölge insanını veya belli bir toplum kesimini değil 75 milyon vatandaşımızın tamamını kucaklamaya yöneliktir.” -”Bundan sonraki toplantı gelecek Mayıs ayında”- Erdoğan, bunun için istişare toplantılarında ülkenin, milletin bütün meselelerini ortaya koyduklarını, bu çerçevede görüş, tespit ve önerileri değerlendirdiklerini kaydetti.
Bu görüşme ve karşılıklı fikir alışverişleri sonunda yapılaması gereken somut işler konusunda parti yönetimindeki, Meclis grubu ve Bakanlar Kurulu’ndaki arkadaşlarını görevlendirdiklerini vurgulayan Erdoğan, yılda iki kez tekrarladıkları istişare toplantıları geleneğini aynı şekilde sürdüreceklerini belirtti.
Erdoğan, bundan sonraki toplantılarını, gelecek yılın Mayıs ayında yapaklarını ifade etti.
AÇLIK GREVİ
Erdoğan, cezaevlerindeki açlık eylemlerine değinerek, ”Bu insanlar sizin kanlı hesaplarınızın, ölüm oyunlarınızın parçası olmak zorunda mı? Elinizi bu insanların yakasından çekin” dedi.
Erdoğan  ”Cezaevlerinde, örgütün kamplarında çocuklara bulunan anne ve babalara sesleniyorum; Sizlerin çocuklarınız hayatı, canı üzerinden kendilerine saltanat düzeni kuranlara izin vermeyin. Bunlar asla size huzur getirecek, hayır getirecek bir mücadele içinde değiller. Bunlar sizi ve sizin çocuklarınızı kullanarak ücreti mukabili taşeronluk görevini yerine getiriyorlar” dedi.
YEREL SEÇİM
27 Ekim olayını geride bıraktık. Yerel seçim zamanında yapılacak, 14 Mart 2014'te yerel seçimi yapacağız. Yapılacak düzenleme ile 559 belediyenin tüzel kişiliği sona erecek. Bizim endişemiz yok. Ana muhalefetin genel başkanı bir şeyler söylüyor. Bunlar belediyecilikten anlamaz. İl Özel İdareleri’ni de kaldırıyoruz.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi